Τζόκοβιτς: «Δίκαια στην κορυφή ο Αλκαράθ»

Ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, δήλωσε ότι ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ο άνθρωπος που πρέπει να νικήσει στο χώμα και πρόσθεσε, ότι ο νεαρός Ισπανός τενίστας, είναι ένας από τους κορυφαίους διεκδικητές του τίτλου στο Ρολάν Γκαρός.

Τζόκοβιτς: «Δίκαια στην κορυφή ο Αλκαράθ»

Ο Αλκαράθ, κατέκτησε πρόσφατα, τα χωμάτινα τουρνουά στην Βαρκελώνη και στην Μαδρίτη και είναι έτοιμος να «εκθρονίσει» τον Σέρβο πρωταθλητή, μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά, που διεξάγεται στην Ρώμη.

Οσον αφορά στον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος έχει κατακτήσει 14 (!) φορές το Ρολάν Γκαρός, ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο ισχίο, από το Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο και δεν αποκλείεται να χάσει το Grand Slam των Παρισίων.

Ο 35χρονος Τζόκοβιτς, είπε στους δημοσιογράφους στην Ρώμη, ότι ο Αλκαράθ, αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης:

«Θα είναι το Νο 1 μετά από αυτό το τουρνουά ό,τι κι εάν συμβεί. Και δικαίως. Επαιξε πολύ εντυπωσιακό τένις, σε εξαιρετικό επίπεδο. Είναι ο παίκτης που πρέπει να νικήσει σε αυτή την επιφάνεια, χωρίς αμφιβολία. Φυσικά, εξαρτάται από το εάν ο Ναδάλ θα παίξει στο Γαλλικό Όπεν ή όχι. Αλλά ο Αλκαράθ, είναι ένα από τα κορυφαία φαβορί χωρίς κανένα δίλημμα».

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν αγωνίσθηκε στις ΗΠΑ, καθώς δεν ήταν εμβολιασμένος για την COVID-19, είπε πως ελπίζει να ξαναβρεθεί αντιμέτωπος με τον Αλκαράθ, στον τελικό της Ρώμης:

«Βρεθήκαμε αντίπαλοι, μόνο μία φορά πέρυσι, στην Μαδρίτη. Εάν έχουμε την ευκαιρία να αναμετρηθούμε εδώ, αυτό θα γίνει στον τελικό. Νομίζω ότι θα άρεσε πολύ και στους δύο, να παίξουμε στον τελικό».

Ο «Νόλε», κάτοχος 22 Grand Slam, ο οποίος αντιμετωπίζει σήμερα (12/5) τον Τόμας Μάρτιν Ετσεβέρι στην πρεμιέρα του στην Ρώμη, επεσήμανε ότι είχε ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον δεξιό αγκώνα και που τον κράτησε εκτός τουρνουά στην Μαδρίτη:

«Είναι όλα καλά. Υπάρχουν πάντα κάποια πράγματα εδώ και εκεί που σε ενοχλούν σε αυτό το επίπεδο. Είναι φυσιολογικό. Οταν δεν είσαι πια 25 ετών, υποθέτω ότι το βιώνεις λίγο περισσότερο από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν. Χρειάζεται λίγος περισσότερος χρόνος για να ανακάμψεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ