Σερίνα Ουίλιαμς: Καριέρα γεμάτη επιτυχίες και... θυμό! (pics, vid)

Με αφορμή το «σόου» που έδωσε στον χαμένο τελικό με τη Ναόμι Οσάκα, το fosonline.gr θυμάται τα ξεσπάσματα της Αμερικανίδας στα κορτ με ιδιαίτερη... έφεση στο US Open.

Σερίνα Ουίλιαμς: Καριέρα γεμάτη επιτυχίες και... θυμό! (pics, vid)

Οι 23 τίτλοι Grand Slam στο μονό και 39 συνολικά καθιστούν τη Σερίνα Ουίλιαμς την κορυφαία τενίστρια στην Open Era (από το 1968 κι έπειτα) και πιθανότατα την καλύτερη όλων των εποχών στο άθλημα. Πέρα από τους τίτλους, που αποτελούν τρανή απόδειξη επ' αυτού, το μεγαλείο της Σερίνα επιβεβαιώνεται και από πάμπολλους παίκτες, προπονητές και σπορτκάστερ απ' όλο τον κόσμο.

Μιλάμε, βεβαίως, για το αθλητικό της μεγαλείο. Γιατί ο χαρακτήρας της σπουδαίας Αμερικανίδας είναι μια... άλλη ιστορία.

Η Ουίλιαμς έχει πραγματοποιήσει -και συνεχίζει μέχρι σήμερα- λαμπρή καριέρα στα κορτ, ωστόσο είναι επίσης φημισμένη και για τα ξεσπάσματά της, στα οποία τα βάζει με τους αντιπάλους, τους διαιτητές και πολύ συχνά με τις... ρακέτες της. Είναι ευρέως γνωστό, άλλωστε, ότι η 36χρονη πλέον Αμερικανίδα είναι εκ των χειρότερων loser στο άθλημα, αφού όταν τα πράγματα πηγαίνουν κατ' ευχή είναι υπόδειγμα, όταν όμως «στραβώνουν» τότε μεταμορφώνεται σε... θηρίο.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της ξεσπάσματα, μάλιστα, είχε γίνει σε βάρος και μιας «δικιάς μας», της Εύας Ασδεράκη, στο US Open του 2011. Τότε η Ελληνίδα ρέφερι είχε... τολμήσει να δώσει πόντο υπέρ της αντιπάλου της Ουίλιαμς, Σαμάνθα Στόσουρ, εφαρμόζοντας -σωστά- τον κανονισμό, καθώς η Αμερικανίδα είχε φωνάξει «come on!» στην προσπάθεια της Αυστραλής να επιστρέψει τη μπάλα.

Η Ουίλιαμς βγήκε εκτός εαυτού και δεν δίστασε να «στολίσει» την Ασδεράκη με διάφορα κοσμητικά επίθετα, λέγοντας χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στην Ελληνίδα: «Πραγματικά σε απεχθάνομαι»! Μάλιστα, έφτασε σε σημείο να πει πως αν η Ελληνίδα διαιτητής τη συναντήσει κάπου έξω, θα πρέπει να... αλλάξει δρόμο!

Ειδικά το US Open έχει ιδιαίτερη θέση στα... lowlights της Σερίνα, καθώς τα ευτράπελα με αρνητική πρωταγωνίστρια την Αμερικανίδα στο συγκεκριμένο τουρνουά ξεκίνησαν από το μακρινό 2004 και τον προημιτελικό με τη συμπατριώτισσά της Τζένιφερ Καπριάτι. Τότε η Ουίλιαμς είχε κάνει λόγο για «κλοπή» και είχε κατηγορήσει τον διαιτητή Άλβες για προσωρινή... παράνοια!

Τα «χιτς» συνεχίστηκαν στο US Open του 2009, με το πολυθρύλητο πια ξέσπασμα της Ουίλιαμς εναντίον μιας επόπτριας γραμμής, η οποία είχε το θάρρος (ή την... αφέλεια) να καταλογίσει foot fault στο δεύτερο σερβίς της Αμερικανίδας την ώρα που η τελευταία ήταν πίσω στο σκορ με 4-6, 5-6 και 15-30 απέναντι στην Κιμ Κλάιστερς. Η επόπτρια είπε στον διαιτητή ότι η Σερίνα απείλησε πως θα τη σκοτώσει (!) και παρά το γεγονός ότι η Αμερικανίδα το αρνήθηκε κατηγορηματικά, το ματς κατακυρώθηκε υπέρ της Κλάιστερς για παραβίαση του κανονισμού από την πλευρά της Ουίλιαμς.

Κάπως έτσι φτάσαμε και στο φετινό Flashing Meadows, όπου η έκρηξη της Σερίνα δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη, ιδίως σε όσους παρακολουθούν το άθλημα και ειδικότερα τη δική της πορεία στα κορτ. Όπως επίσης δεν μας εκπλήσσει ότι το YouTube είναι γεμάτο με στιγμιότυπα από τα ξεσπάσματα της Αμερικανίδας κατά τη διάρκεια των αγώνων της και όχι μόνο!

Δείτε ένα εξ αυτών, στο οποίο η Σερίνα Ουίλιαμς δίνει το δικό της... ρεσιτάλ!