Paris Masters: Εγκατέλειψε στο τάι-μπρέικ ο Αλκαράθ, στον ημιτελικό ο Ρούνε

Ο Κάρλος Αλκαράθ, No 1 στην παγκόσμια κατάταξη, εμφανώς τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα, εγκατέλειψε στα προημιτελικά του Paris Masters 1000, ενώ έχανε με 6-3, 6-6 από τον νεαρό Δανό Χόλγκερ Ρούνε (Νο 18), o οποίος προκρίθηκε στον παρθενικό ημιτελικό του γαλλικού τουρνουά.

Paris Masters: Εγκατέλειψε στο τάι-μπρέικ ο Αλκαράθ, στον ημιτελικό ο Ρούνε

Ο Αλκαράθ ανακοίνωσε ότι σταματάει, ενώ ο Ρούνε ήταν 3-1 μπροστά στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ. Αυτός ο τραυματισμός του Ισπανού, ο οποίος έγινε νεαρότερος τενίστας στην Ιστορία, που αναρριχήθηκε στο No 1 του κόσμου -όντας μόλις 19 ετών, μετά τη στέψη του στο US Open τον Σεπτέμβριο- έρχεται 9 ημέρες πριν από την έναρξη των ATP Finals στο τέλος της σεζόν στο Τορίνο (13-20 Νοεμβρίου).

«Νoμίζω ότι ήταν ένα σπουδαίο ματς. Είναι ατυχία για αυτόν», είπε ο Ρούνε. «Παίξαμε και οι δύο πολύ καλά και ήμουν πολύ συγκεντρωμένος. Ήταν ένα καταπληκτικό κοινό, καταπληκτικό τένις, οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πώς χειρίστηκα τα πάντα σήμερα», τόνισε ο Δανός πρωταθλητής, που στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Καναδό Φέλιξ Οζέ-Αλιασίμ (Nο 8 στον κόσμο), ο οποίος νωρίτερα νίκησε τον Αμερικανό Φράνσις Τιάφο με 6-1, 6-4.