Kύργιος: «Προσπαθώ να μην απογοητεύσω τον κόσμο»

Για τη μεγάλη του αλλαγή μίλησε ο Νικ Κύργιος μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ. 

Kύργιος: «Προσπαθώ να μην απογοητεύσω τον κόσμο»

Ο Νικ Κύργιος απέκλεισε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και πέρασε για πρώτη φορά στην οκτάδα του Αμερικανικού Όπεν. Στη συνέντευξη Τύπου ο Ελληνοαυστραλός τενίστας αναφέρθηκε στη μεγάλη του αλλαγή τονίζοντας πως δεν θέλει να απογοητεύει πλέον τον κόσμο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την εμφάνισή του κόντρα στον Μεντβέντεφ: «Λείπω από το σπίτι για τέσσερις μήνες, το ίδιο και όλη η ομάδα μου. Δεν βλέπουμε τις οικογένειές μας όπως η πλειοψηφία των τενιστών. Προσπαθώ να το κάνω να αξίζει τον κόπο, να είναι μια αξιομνημόνευτη εμπειρία για όλους μας. Μακάρι να τα καταφέρουμε και να πάμε στο σπίτι να γιορτάσουμε. Προσπαθώ να μην απογοητεύσω τον κόσμο. Όπως έχω πει παλιότερα, ήμουν σε αυτή την αίθουσα συνεντεύξεων μετά από ήττα σε τρίτο γύρο και είχα το χειρότερο συναίσθημα γιατί οι προσδοκίες ήταν μεγάλες. Τώρα επιτέλους δείχνω την αξία μου. Δουλεύω σκληρά και έχω μεγάλο κίνητρο. Δεν ξέρω, όμως, τι κίνητρο θα έχω αν κατακτήσω ένα Grand Slam».

Για το αν είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του: «Είναι μεγάλη νίκη, όμως βγαίνω από το γήπεδο και είμαι απλά ανακουφισμένος, γιατί κάθε φορά υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, δεν γίνεται να προβλεφθεί τι μπορώ να κάνω. Κάθομαι στα αποδυτήρια και είμαι πολύ περήφανος για την εμφάνιση, διότι υπήρχε εποχή που δεν ήξερα τι θα μπορούσα να πετύχω. Νομίζω, όμως, ότι πιο πολύ είμαι ανακουφισμένος. Και πολύ περήφανος, ναι».

Για την διαφορετική αντιμετώπιση που έχει πλέον στα πράγματα: «Όταν παίζω άσχημα το αποδέχομαι, όταν παίζω καλά, πάλι το αποδέχομαι. Μένω, όμως, ίδιος, δεν έχω τα πάνω και κάτω του παρελθόντος, που με εξαντλούσαν. Δεν ήξερα και πώς να διαχειριστώ όλα τα υπόλοιπα. Τώρα ξέρω τη διαδικασία, ξέρω τι χρειάζεται για να φτάσω σε έναν τελικό σλαμ. Όχι ακόμα τι χρειάζομαι για να τον κερδίσω».

Για τα rankings: «Σήμερα είναι ένα ακόμα μήνυμα ότι τα rankings δεν έχουν σημασία. Βλέπω το 1 δίπλα στο όνομά του και το 23 δίπλα στο δικό μου. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Δεν με νοιάζει αν είμαι seeded ή όχι. Καλό είναι, βέβαια, διότι θα μπορούσα να τον συναντήσω στον πρώτο γύρο. Καταλαβαίνετε τι εννοώ; Τα rankings δεν σημαίνουν τίποτα».

Για την συμπεριφορά του στο παρελθόν: «Όταν δυσκολευόμουν ψυχολογικά, φερόμουν πολύ εγωιστικά. Ένιωθα άσχημα, δεν θέλω να παίξω. Τότε κοιτούσα τους ανθρώπους γύρω μου, πόσο τους απογοήτευα και δεν ήθελα να συνεχίσω να το κάνω. Προσπάθησα απλά να κοιτάξω την καριέρα μου. Σκέφτηκα ότι έχω πολλά μα δώσω ακόμα. Και αυτό ήταν... Προπονήθηκα σκληρά, έβαλα το κεφάλι κάτω και είπα αρχικά ας είμαστε σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Ας δούμε πώς θα πάει. Οι νίκες σίγουρα βοηθούν και κερδίζω πολύ φέτος. Το κίνητρο είναι εδώ. Είναι πιο εύκολο να προπονηθείς, να ξυπνήσεις όταν όλα πάνε καλά. Βαρέθηκα να απογοητεύω τον κόσμο. Τώρα νιώθω ότι τους κάνω περήφανους. Νιώθω ότι δεν λέγονται τόσα αρνητικά πράγματα για μένα. Ήθελα να αλλάξω την αφήγηση. Ήμουν σε κατάθλιψη, ένιωθα λύπηση για τον εαυτό μου και ήθελα να το αλλάξω».