Roland Garros: Τσίλιτς από τα παλιά, συνέτριψε 3-0 τον Μεντβέντεφ!

Ο Μάριν Τσίλιτς θριάμβευσε με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 6-2) επί του αγνώριστου Ντανίλ Μεντβέντεφ και προκρίθηκε εντυπωσιακά στα προημιτελικά του Roland Garros!

Roland Garros: Τσίλιτς από τα παλιά, συνέτριψε 3-0 τον Μεντβέντεφ!

Εκπλήξεων συνέχεια στο φετινό απλό ανδρών του Roland Garros, καθώς μετά τον αποκλεισμό του Στέφανου Τσιτσιπά από τον 19χρονο Χόλγκερ Ρούνε, ήρθε η σειρά του Ντανίλ Μεντβέντεφ να μείνει εκτός συνέχειας του γαλλικού Όπεν.

«Δράστης» αυτή την φορά δεν ήταν κάποιος πιτσιρικάς, αλλά ένας... γερόλυκος του αθλήματος. Ο λόγος για τον Μάριν Τσίλιτς, ο οποίος «γύρισε πίσω το ρολόι» όπως λένε και οι Αμερικανοί, πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που θύμισε αυτές που έκανε πριν από αρκετά χρόνια, πετώντας εκτός τουρνουά τον Ρώσο μέσα σε μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά.

Δεν ήταν ότι ο Μεντβέντεφ δεν προσπάθησε στο ματς. Απλά δεν φαινόταν να «του πιάνει» απολύτως τίποτα. Στον αντίποδα, ο Τσίλιτς έκανε μεστή και ιδιαίτερα πειστική εμφάνιση απέναντι στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, φτάνοντας πέρα ως πέρα δίκαια στη νίκη με 6-2, 6-3, 6-2 και την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης για τρίτη φορά στην σπουδαία καριέρα του.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της κυριαρχίας του Κροάτη ήταν το γεγονός ότι δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του ούτε μία ευκαιρία για μπρέικ σε ολόκληρο το παιχνίδι! Αντίθετα, ο ίδιος είχε 5 επιτυχημένα μπρέικ σε 8 ευκαιρίες στο σερβίς του Ρώσου.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνάντηση των δύο αθλητών σε επαγγελματικό επίπεδο, με τον Τσίλιτς να κατακτά την παρθενική του νίκη επί του Μεντβέντεφ, ο οποίος πριν από το σημερινό ματς προηγείτο με 3-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Αντίπαλος του Κροάτη στα προημιτελικά θα είναι ένας ακόμη αθλητής από τη Ρωσία. Ο λόγος για τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος νωρίτερα πήρε την πρόκριση με walkover απέναντι στον Γιάνικ Σίνερ, καθώς ο νεαρός Ιταλός υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού.