Miami Open: Θρίαμβος της Σβιόντεκ στον τελικό, 2-0 την Οσάκα! (highlights)

Η Ίγκα Σβιόντεκ επικράτησε με 2-0 σετ της Ναόμι Οσάκα στον μεγάλο τελικό του Miami Open, κερδίζοντας το τρίτο 1000άρι Masters της χρονιάς!

Miami Open: Θρίαμβος της Σβιόντεκ στον τελικό, 2-0 την Οσάκα! (highlights)

Σαν πραγματικό Νο1 στον κόσμο, όπου θα βρεθεί επίσημα από την προσεχή Δευτέρα στην κατάταξη της WTA, έπαιξε η Ίγκα Σβιόντεκ στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου για το Miami Open απέναντι στη Ναόμι Οσάκα.

Η... δαιμονισμένη Πολωνή δεν κέρδισε απλά, αλλά συνέτριψε τη Γιαπωνέζα αντίπαλό της με 2-0 σετ (6-4, 6-0) κατακτώντας το τρίτο συνεχόμενο 1000άρι Masters της χρονιάς, κάτι που δεν είχε πετύχει ξανά άλλη αθλήτρια στην ιστορία του αθλήματος.

Οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια για το ματς, καθώς η Σβιόντεκ είχε 73% και 74% κερδισμένων πόντων σε πρώτο και δεύτερο σερβίς αντίστοιχα, απέναντι στο 66% και στο μόλις 34% για το πρώην Νο1 του κόσμου.

Παράλληλα η Πολωνή πρωταθλήτρια είχε 4/10 κερδισμένα μπρέικ πόιντ, χωρίς να επιτρέψει στην Οσάκα ούτε μία ευκαιρία σε ολόκληρο το παιχνίδι να σπάσει το σερβίς της (0-0).

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι αυτός ήταν ο έκτος σερί τελικός για τη Σβιόντεκ όπου δεν χάνει σετ, μετρώντας πλέον 12-0 σετ στα συγκεκριμένα παιχνίδια και επιβεβαιώνοντας τη... διαβολεμένη φόρμα στη οποία βρίσκεται!

Αυτή ήταν η μόλις δεύτερη φορά που αναμετρώνται οι δύο αθλήτριες. Η πρώτη ήταν το 2019 στο τουρνουά του Τορόντο, όταν η Οσάκα ήταν αυτή που επικράτησε με 2-0 σετ (7-6, 6-4), συνεπώς το σκορ ανάμεσά τους είναι πλέον 1-1 μετά τον τελικό του Μαϊάμι.