Άσλεϊ Μπάρτι: Το Νο1 στον κόσμο, σταματά το τένις!

Η Αυστραλή Άσλεϊ Μπάρτι, Νο.1 της Παγκόσμιας Κατάταξης σταματά το τένις

Άσλεϊ Μπάρτι: Το Νο1 στον κόσμο, σταματά το τένις!

Δύο μήνες μετά την κατάκτηση του Australian Open, η 25χρονη Αυστραλή, Άσλεϊ Μπάρτι αποσύρεται από την ενεργό δράση!

«Είναι η πρώτη φορά που το λέω δυνατά και, ναι, είναι δύσκολο να το πω. Δεν έχω πλέον την ενέργεια, τη συναισθηματική θέληση που χρειάζεται για να προκαλέσεις τον εαυτό σου στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι άδεια.

Ξέρω πόση δουλειά χρειάζεται για να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό. Το έχω πει πολλές φορές στην ομάδα μου, δεν το έχω πια αυτό. Σωματικά δεν έχω τίποτα άλλο να δώσω. Τα έδωσα όλα σε αυτό το υπέροχο άθλημα και είμαι χαρούμενη γι' αυτό. Για μένα, αυτό είναι η επιτυχία μου.

Άλλαξε πολλά για μένα ως άνθρωπο και ως αθλήτρια. Όταν δουλεύεις τόσο σκληρά στη ζωή σου για έναν μόνο στόχο. Το να κερδίσω το Wimbledon, που ήταν το όνειρό μου, το ένα αληθινό όνειρο που είχα στο τένις, άλλαξε την οπτική μου.

Είχα αυτή την αίσθηση μετά το Wimbledon και μίλησε πολύ στην ομάδα μου γι' αυτό. Υπήρχε ένα μικρό κομμάτι μου που δεν ήταν ικανοποιημένο, δεν ήταν γεμάτο. Υπήρξε μια αλλαγή οπτικής μέσα στη δεύτερη φάση της καριέρας μου, η ευτυχία μου δεν ήταν εξαρτημένη από τα αποτελέσματα.

Η πρόκληση του Australian Open φαίνεται σαν την τέλεια στιγμή, την τέλεια στιγμή μου, να γιορτάσω το υπέροχο ταξίδι μου στο τένις. Είναι αυτό που θέλω ως άνθρωπος. Θέλω να κυνηγήσω κάποια άλλα όνειρα που πάντα ήθελα να κάνω.

Ξέρω ότι ο κόσμος μπορεί να μην καταλάβει. Είμαι εντάξει με αυτό. Γιατί ξέρω ότι η Άσλεϊ Μπάρτι ως άνθρωπος έχει τόσα πολλά όνειρα που θέλει να κυνηγήσει και αυτά δεν αφορούν απαραίτητα τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο και να είμαι μακριά από την οικογένεια και το σπίτι μου, όπου πάντα ήθελα να είμαι.

Είναι εκεί που μεγάλωσα», τόνισε χαρακτηριστικά η Μπάρτι.

Η Μπάρτι, η οποία σε έναν μήνα θα κλείσει τα 26 της χρόνια, διένυε το 4ο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών με 114 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή της WTA (121 συνολικά).

Κάτοχος του τίτλου σε Wimbledon (2021), Australian Open (2022), Roland Garros (2019). Συνολικά κατέκτησε 15 τίτλους στο μονό και 12 στο διπλό.

Ο τελευταίος αγώνας της ήταν στη χώρα της. Όταν πανηγύρισε τη νίκη επί της Ντάνιελ Κόλινς στον τελικό του Australian Open όπου η Αυστραλή έβαλε τέλος στην 44ετη προσμονή των συμπατριωτών της για τίτλο από γυναίκα τενίστρια στη Μελβούρνη.

Η αποχώρησή της σημαίνει ότι αν αλλάξει η σειρά στο ranking της WTA η Μαρία Σάκκαρη θα κερδίσει μία θέση και θα ανέβει στη δεύτερη, πίσω μόνο από την Πολωνή Ίγκα Σβιόντεκ.