Wimbledon: Κατέκτησε τον τίτλο η Μπάρτι, 2-1 την Πλίσκοβα

Η Άσλεϊ Μπάρτι επικράτησε της Καρολίνα Πλίσκοβα με 6-3, 6-7 (4), 6-3 και κατέκτησε το φετινό Wimbledon.

Wimbledon: Κατέκτησε τον τίτλο η Μπάρτι, 2-1 την Πλίσκοβα

Για πρώτη φορά στην καριέρα της η Άσλεϊ Μπάρτι στέφθηκε νικήτρια στο Wimbledon μετά τη νίκη επί της Καρολίνα Πλίσκοβα με 6-3, 6-7 (4), 6-3.

Η Νο. 1 τενίστρια στον κόσμο είναι η πρώτη αθλήτρια από την Αυστραλία που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο μετά το 1980 και την Ιβόν Γκούλαγκονγκ.

Η νέα πρωταθλήτρια της ιστορικής διοργάνωσης ξεκίνησε ιδανικά τον τελικό και βρέθηκε μπροστά με 4-0. Η Τσέχα ωστόσο μείωσε προς στιγμήν αλλά στη συνέχεια έχασε το σετ.

Στο δεύτερο η Πλίσκοβα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη τις Μπάρτι και αναδείχθηκε νικήτρια του τάι μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο τρίτο σετ η Μπάρτι κράτησε το σερβίς της στην αρχή και μετά δεν άφησε άλλα περιθώρια στην Τσέχα.

Αυτός ήταν ο δεύτερος Grand Slam τίτλος για τη Μπάρτι καθώς είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Roland Garros πριν από δύο χρόνια. Η Τσέχα στον δεύτερο της τελικό σε Major τουρνουά δεν κατάφερε να πάρει τον πρώτο της τίτλο.

Η 25χρονη Μπάρτι «έγραψε ιστορία», καθώς έγινε η πρώτη τενίστρια από τη χώρα της που καταφέρνει να κατακτήσει τον τίτλο στο Championships, μετά την Ίβον Γκούλαγκονγκ Κόουλι το 1980.

Παρά την σθεναρή αντίσταση που της προέβαλλε η Πλίσκοβα, η Μπάρτι κατάφερε μετά από μία ώρα και 58 λεπτά να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια σε Major, δύο χρόνια μετά τον θρίαμβό της στο Παρίσι όταν είχε κατακτήσει το Roland Garros.

Με τη σημερινή της επιτυχία έφτασε τους τέσσερις τίτλους μέσα στο 2021 και τους 12 συνολικά στην καριέρα της, ενώ έγινε η πρώτη τενίστρια που ξεκινά από το Νο1 του ταμπλό και φτάνει μέχρι τον τίτλο στο Wimbledon, μετά τη Σερίνα Γουίλιαμς το 2016.

Από την πλευρά της η Καρολίνα Πλίσκοβα απέδειξε ότι έφτασε δίκαια στον τελικό. Παρά την ήττα της, μάλιστα, από την ερχόμενη Δευτέρα (12/07) η πανύψηλη Τσέχα θα κερδίσει έξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και θα επιστρέψει στο Top10, ανεβαίνοντας στο Νο7.