Australian Open: Το «σήκωσε» η Μπάρτι! (vid)

Η Άσλεϊ Μπάρτι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του Australian Open, καθώς επικράτησε της Ντανιέλ Κόλινς με 2-0 σετ, όντας η πρώτη Αυστραλή που το καταφέρνει έπειτα από 44 χρόνια!

Australian Open: Το «σήκωσε» η Μπάρτι! (vid)

Έγραψε ιστορία η Άσλεϊ Μπάρτι, που δεν «λύγισε» από τη μεγάλη πίεση του φαβορί ούτε από την αντεπίθεση της Ντανιέλ Κόλινς, η οποία προηγήθηκε και με 1-5 στο δεύτερο σετ, για να νικήσει με 6-3, 7-6 (2) και να γίνει η νέα πρωταθλήτρια του Australian Open.

Είναι ο πρώτος Grand Slam τίτλος στην Αυστραλία για την Μπάρτι, που ταυτόχρονα έγινε η πρώτη Αυστραλή παίκτρια που κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν από το πολύ μακρινό 1978 και την Κρις Ονίλ, που παρακολούθησε τον σημερινό τελικό από τη «Rod Laver Arena».

Δεν έχασε ούτε ένα σετ αυτές τις δυο εβδομάδες στη Μελβούρνη η Μπάρτι, η οποία έχασε συνολικά 30 games σε 7 αγώνες! Έχανε δηλαδή κάτι περισσότερο από 2 games ανά σετ που έπαιζε στο τουρνουά (2,14 για την ακρίβεια). Σήμερα έχασε τα περισσότερα από κάθε άλλο ματς (9), ενώ απειλήθηκε άμεσα για 1η φορά στο τουρνουά, αφού βρέθηκε πίσω με 1-5 στο 2ο σετ.

Η Αυστραλή τελείωσε τον αγώνα με 30 winners και 22 αβίαστα λάθη. Με 17 winners και 22 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον σημαντικότερο αγώνα της ζωής της η Κόλινς, η οποία από μεθαύριο θα μπει στο Top 10 για 1η φορά στην καριέρα της.

Η Μπάρτι, η οποία παραμένει σταθερά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από το τέλος του 2019, κατέκτησε τον 3o Grand Slam τίτλο της καριέρας της και πλέον έχει κερδίσει Slam σε όλες τις επιφάνειες! To 2019 είχε κερδίσει το Roland Garros και το 2021 το Wimbledon.

Αυτός ήταν ο 15ος τίτλος στην καριέρα της 25χρονης Αυστραλής (15-6 σε τελικούς), που παραμένει αήττητη στη φετινή σεζόν, έχοντας 11 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και ήδη 2 τίτλους.