Στέφανος Τσιτσιπάς: Την Πέμπτη (17/02) ξεκινά κόντρα στον Γάλλο Γκαστόν στο τουρνουά της Μασσαλίας

Ο Γάλλος Ούγκο Γκαστόν αποτελεί το πρώτο εμπόδιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο τουρνουά της Μασσαλίας για την φάση των «16», αφού ο Έλληνας πρωταθλητής (Νο1 στο τσμπλό) πέρασε άνευ αγώνα τον πρώτο γύρο.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Την Πέμπτη (17/02) ξεκινά κόντρα στον Γάλλο Γκαστόν στο τουρνουά της Μασσαλίας

Ο Ούγκο Γκαστόν είναι ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά της Μασσαλίας, την Πέμπτη (17/02), με τον Έλληνα πρωταθλητή (Νο1 του ταμπλό) να ξεκινά τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση από 2ο δεύτερο γύρο («16») αφού τον πρώτο τον πέρασε άνευ αγώνα.

Ο 21χρονος Γάλλος (Νο68, με «ταβάνι» το Νο66) κέρδισε σε τενιστικό «εμφύλιο» τον, συμπατριώτη του, Κορεντάν Μουτέ και πέρασε στην επόμενη φάση του Οpen 13 του μεγάλου γαλλικού λιμανιού.

Μετά από μια ώρα και 45 λεπτά, στο τελευταίο ματς του προγράμματος της Τρίτης, ο Γκαστόν επικράτησε με 6-4, 6-4 πανηγυρίζοντας μόλις την 2η νίκη του μέσα στο 2022 (έχει πλέον ρεκόρ 2-5).

Οι καλές του εμφανίσεις είναι επί γαλλικού εδάφους.

Στο Roland Garros του 2020 ο Γάλλος έφτασε ως τους «16», για ν' αποκλειστεί στα πέντε sets από τον Ντομινίκ Τιμ, ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει τον Στάνισλας Βαβρίνκα (στον 2ο γύρο).

Πιο πρόσφατη, η εξαιρετική πορεία του στο Masters του Παρισιού. Ο 21χρονος έπαιξε στον 1ο Masters προημιτελικό της καριέρας του, τον περασμένο Νοέμβριο, χάνοντας από τον μετέπειτα φιναλίστ, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Με τον Τσιτσιπά δεν έχουν... παρελθόν.