Ο Τσιτσιπάς «μικραίνει» τα διαλείμματα για τουαλέτα - Αλλάζει ο κανονισμός

Παρελθόν τα μεγάλα διαλείμματα για τουαλέτα με αφορμή τον Στέφανο Τσιτσιπά. Οι σκέψεις για αλλαγές στον κανονισμό για τα πολυσυζητημένα toilet breaks.

Ο Τσιτσιπάς «μικραίνει» τα διαλείμματα για τουαλέτα - Αλλάζει ο κανονισμός

Είναι ένα θέμα που λόγω Στέφανου Τσιτσιπά απασχόλησε ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό τους ανθρώπους του τένις. Ο λόγος για τα μεγάλα χρονικά διαλείμματα για τουαλέτα ή ιατρικά τάιμ άουτ. Είναι πιθανό πλέον να μπει χρονικό όριο σε αυτά.

Ο Τσιτσιπάς κατηγορήθηκε πρόσφατα στο US Open από τον Άντι Μάρεϊ, για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τα περιβόητα πλέον toilet breaks. Τα παίρνει σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και σπαταλά χρόνο, ήταν αυτό που ο Μάρει καταλόγισε στον Τσιτσιπά. Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του απάντησε ότι δεν υπάρχουν χρονικά όρια στα διαλείμματα, ως εκ τούτου δεν έχει παραβεί κάποιος κανονισμό. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ήταν αυτός που είχε κατηγορήσει τον Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Σινσινάτι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, η αρμόδια επιτροπή ATP σχεδιάζει αυστηρότερους κανόνες για το συγκεκριμένο θέμα. «Θα υπάρξει αλλαγή στους κανόνες για τα διαλείμματα αυτά αλλά και τα ιατρικά τάιμ άουτ στο γήπεδο», δήλωσε πηγή του ATP στο Reuters.

«Ελπίζω ότι πριν ξεκινήσει η επόμενη σεζόν τον Ιανουάριο, θα έχουμε έναν αυστηρότερο κανόνα όσον αφορά στα διαλείμματα για τουαλέτα και τα ιατρικά τάιμ άουτ» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις ενστάσεις αθλητών για τον Στέφανο Τσιτσιπά, η ίδια πηγή ανέφερε: ««Νομίζω ότι φτάνει στο σημείο όπου σίγουρα γίνεται μεγάλο ζήτημα. Ήταν ένα ζήτημα εδώ και πολύ καιρό, αλλά υιοθετούμε μια αρκετά σοβαρή προσέγγιση τώρα για να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε».