Τσιτσιπάς για κατηγορίες Ζβέρεφ: «Ήθελα να αλλάξω τα υγρά μου ρούχα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποστήριξε ότι άργησε να επιστρέψει από τα αποδυτήρια επειδή ήθελε να αλλάξει ρούχα, με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να διαμαρτύρεται στον διαιτητή, κατηγορώντας ότι λαμβάνει μηνύματα από τον πατέρα του.

Τσιτσιπάς για κατηγορίες Ζβέρεφ: «Ήθελα να αλλάξω τα υγρά μου ρούχα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό του Cincinnati Open με 2-1 σετ. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ερωτήθηκε έντονα για το τάιμ άουτ το οποίο πήρε, αργώντας να επιστρέψει οκτώ λεπτά να επιστρέψει στο κορτ.

Η αργοπορία του Στέφανου έκανε τον Γερμανό τενίστα να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή, κατηγορώντας τον Έλληνα τενίστα ότι λάμβανε οδηγίες μέσω μηνυμάτων από τον πατέρα του και προπονητή του, Απόστολο, στα αποδυτήρια. Ο Έλληνας πρωταθλητής πάντως ξεκαθάρισε ότι ήθελε απλώς να αλλάξει ρούχα, καθώς είχε ιδρώσει αρκετά:

«Ο διαιτητής δεν έχει την καλύτερη φήμη ανάμεσα στους παίκτες. Ήθελα να πάω να αλλάξω στο τρίτο σετ επειδή είχα ιδρώσει αρκετά. Δεν μπορούσα καν να κρατήσω τη ρακέτα μου. Ο διαιτητής αποφάσισε να μη μου δώσει αυτό το τάιμ αουτ που ειλικρινά ήθελα για να πάω να αλλάξω όλα τα υγρά μου ρούχα που καταλαβαίνετε ότι δεν θα ήταν ιδανικό να συνεχίσω να παίζω με αυτά στο τρίτο σετ.

Τα κατάφερα κάπως, αλλά δεν ήταν σωστό από πλευράς του που δεν με άφησε να πάω. Δεν ξέρω αν τον επηρέασε η αντίδραση του Ζβέρεφ ή αναφέρεται στους κανονισμούς που δεν το νομίζω αλλά θα το δω αργότερα. Σε έναν παίκτη πρέπει να επιτρέπεται να πηγαίνει στο μπάνιο σε κάθε σετ, με βάση τα όσα γνωρίζω.

Ο διαιτητής από τη πλευρά του, για κάποιο λόγο, ήθελε να αλλάξει τους κανόνες κάτι που δεν ήταν σωστό. Είχα και στο παρελθόν θέματα με αυτόν τον διαιτητή. Δεν γνωρίζω γιατί είναι τόσο απόλυτος και δεν ξέρω γιατί θέλει να είναι τόσο θρασύς με τους τρόπους και ξέρετε αυτό δεν είναι καλό.

Προσπαθούμε να παίξουμε τένις. Σίγουρα ιδρώνουμε πολύ δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό και τη προσπάθεια μας αυτή δεν την εκτιμάει κάνει», τόνισε αρχικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Ήδη το είπα. Δεν είναι κάτι τρελό, δεν είναι αστροφυσική. Πηγαίνω στα αποδυτήρια για να αλλάξω μπλούζα. Δεν νομίζω ότι θα ήταν ωραίο να αλλάξω το σορτσάκι μου στο κορτ, μπροστά σε όλους. Προτιμώ να το κάνω στα αποδυτήρια για να αλλάξω κάλτσες και παπούτσια. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι τρελό σε αυτό.

Είμαι ένας άνθρωπος που ιδρώνει λίγο παραπάνω από τους άλλους. Θεωρώ πως αυτό είναι αποδεκτό. Κάποιοι με δουλεύουν και κάνουν πλάκα για αυτό αλλά έτσι είναι. Οι άνθρωποι πρέπει να το καταλάβουν. Δεν θα σταματήσω να το κάνω επειδή με κάνει και αισθάνομαι καλύτερα όταν βγαίνω στο κορτ για να ξεκινήσω το νέο σετ».