Μαγική Σάκκαρη! Η πρώτη Ελληνίδα που φτάνει στα ημιτελικά του US Open!

Νύχτα μαγική και ονειρεμένη! Μαγική Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της πρώην Νο1 και κατόχου του τίτλου (2016) Καρολίνα Πλίσκοβα με 2-0 (6-4, 6-4) εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα ημιτελικά του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα της, αλλά και για 2η συνεχόμενη σε Grand Slam μετά από εκείνη στο Roland Garros.

Μαγική Σάκκαρη! Η πρώτη Ελληνίδα που φτάνει στα ημιτελικά του US Open!

Παράλληλα με τη νίκη αυτή έγινε η 1η Ελληνίδα τενίστρια που φτάνει στο Νο13 του κόσμου και φυσικά έχουμε και συνέχεια…

Το παιχνίδι της Σάκκαρη με την Πλίσκοβα θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν το καλύτερο της σεζόν, με την Ελληνίδα τενίστρια να παρουσιάζει μια παροιμιώδη συνέπεια στο service της ξεπερνώντας ακόμα και εκείνη στον 3ο γύρο απέναντι στην Πέτρα Κβίτοβα.

Η Σάκκαρη παραχώρησε μόλις 8 πόντους στο service της, έχοντας 92% κερδισμένους πόντους στο 1ο service, αλλά και το απίστευτο 74% στο 2ο! Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1ο service-game της Σάκκαρη, όπου η Πλίσκοβα προηγήθηκε με 0/30, από εκεί και πέρα η Ελληνίδα τενίστρια κατέκτησε 22 σερί πόντους στο service της!

Εκτός από αυτό η Σάκκαρη ήταν παντού στο κορτ! Επέστρεφε τα πάντα, “διάβαζε” με καταπληκτικό τρόπο το service της Πλίσκοβα, που χωρίς το μεγάλο της “όπλο” δεν μπορούσε να γίνει απειλητική για την Ελληνίδα τενίστρια.

Το τέλειο πρώτο set

Το ξεκίνημα ήταν κάτι παραπάνω από ιδανικό. Η Σάκκαρη κάνει το καλύτερο set της σεζόν! “Αφοπλίζει” την Πλίσκοβα διαβάζοντας με τον καλύτερο τρόπο το service της, ενώ η ίδια σερβίρει καταπληκτικά φτάνοντας το 92%(!) στους κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο service.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Τσέχα κατάφερε να πάρει μόλις δύο πόντους από το service της Σάκκαρη κι αυτοί σημειώθηκαν στο πρώτο service-game της Σάκκαρη με την Πλίσκοβα να προηγείται με 0/30.

Εκτός των παραπάνω η Ελληνίδα οδηγεί και ελέγχει και τα ράλι. Θέτει συνεχώς σε κίνηση την Τσέχα, παίζει εξαιρετικά στις γραμμές, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει τα αβίαστα λάθη της, ολοκληρώνοντας το set με μόλις 5!

Σε όλα τα παραπάνω αναμφίβολα βοήθησε το γρήγορο break (2-1) στο οποίο η Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το χειρότερο service-game της Πλίσκοβα στο 1ο σκέλος του προημιτελικού.

Από εκεί και πέρα η Σάκκαρη θα κάνει 4 συνεχόμενα love-games(!) φτάνοντας σε μια εύκολη κατάκτηση μέσα σε 36 λεπτά, με την Πλίσκοβα να δείχνει μεν βελτίωση στο service της, όμως η Ελληνίδα τενίστρια είχε κάνει ήδη τη ζημιά…

Break στο κατάλληλο σημείο

Το 2ο set θα αρχίσει με την Σάκκαρη να πιέζει το service της Πλίσκοβα στοχεύοντας και πάλι σε ένα γρήγορο break όπως και στο 1ο set. Μάλιστα η 26χρονη θα φτάσει σε 2 break-points, ωστόσο η Τσέχα θα φτάσει στο δύσκολο hold ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ό,τι δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη το έκανε λίγο αργότερα, όπου και πάλι θα φτάσει σε break-point. Το πρώτο θα το “σβήσει” η ίδια με ένα από τα ελάχιστα αβίαστα λάθη της, όμως στη 2η απόπειρα το stop-volley της Πλίσκοβα θα βρει πάνω στο φιλέ με την Σάκκαρη να παίρνει προβάδισμα με 4-3!

Το επόμενο service-game ήταν και το πιο κρίσιμο του προημιτελικού. Όμως η Σάκκαρη συνέχισε να κάνει απίθανα πράγματα πίσω από το service της. Δεν είχε την παραμικρή διάθεση να δώσει τίποτα απολύτως στην Πλίσκοβα.

Παραχωρώντας μόλις έναν πόντο, εξαργύρωσε το break και με 5-3 πήρε τον πλήρη έλεγχο και για το 2ο set, το οποίο και έκλεισε λίγο αργότερα κατακτώντας μια ιστορική νίκη αποκλείοντας και την 3η Τσέχα που βρήκε στο δρόμο της.

Ένα βήμα πριν από τον τελικό η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την 18χρονη Βρετανίδα, Έμα Ραντουκάνου, η οποία απέκλεισε και την “χρυσή” Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μπελίντα Μπέντσιτς με το επιβλητικό 6-4, 6-3.

πηγή: tennis24.gr