Σάκκαρη: «Να προσαρμοστώ στο παιχνίδι της Αζαρένκα»

Παρά τη νίκη της επί της Ρωσίδας Βερόνικα Κουντερμέτοβα στον 2ο γύρο του Rogers Cup, η Μαρία Σάκκαρη δεν ήταν ευχαριστημένη απ’ την απόδοσή της, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει πλέον να προσαρμόσει το παιχνίδι της σ’ αυτό της Βικτόρια Αζαρένκα, την οποία θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (12/08) στον 3ο γύρο. 

Σάκκαρη: «Να προσαρμοστώ στο παιχνίδι της Αζαρένκα»

«Ήταν πολύ δύσκολη αντίπαλος, το ήξερα ότι δεν θα ήταν εύκολο. Παίζει πολύ καλά φέτος. Πολλά δεν πήγαν καλά, ειδικά το σερβίς μου, που ήταν σκέτη απογοήτευση. Συμβαίνει, όμως, κι αυτό. Δεν μπορώ να σερβίρω κάθε φορά φοβερά. Πιο πολύ είμαι ευχαριστημένη που βρήκα έναν τρόπο να κερδίσω, ακόμα και χωρίς σερβίς», τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά την πρόκρισή της στους «16» του τουρνουά και πρόσθεσε:

«Δεν υπήρξαν πολλά θετικά. Πολλές φορές, όμως, δεν μπορείς να περιμένεις από τον εαυτό σου να παίξεις το τέλειο τένις, πρέπει να αποδεχτείς ότι θα παίξεις άσχημα και θα κερδίσεις. Ήταν ένας τέτοιος αγώνας. Τώρα, όμως, έχω άλλη μια ευκαιρία αύριο να προσπαθήσω να παίξω καλύτερα, να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Δεν είναι ότι δεν μπορούσα να βάλω την μπάλα μέσα, απλά θέλω λίγο ακόμα χρόνο να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν π.χ. στο Παρίσι. Αυτό δεν μπορεί να χτιστεί κατακόρυφα, νομίζω ότι θα πάει βήμα-βήμα».

Επόμενη αντίπαλος είναι η Βικτόρια Αζαρένκα, πρώην Νο.1 στον κόσμο και κάτοχος δύο major τίτλων. «Όλοι γνωρίζουμε πώς παίζει η Αζαρένκα. Προσπαθεί να παίξει πολύ επιθετικά από την αρχή. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς, αλλά από εδώ και πέρα δεν περιμένω και εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να προσαρμοστώ στο παιχνίδι της, σίγουρα έχει κάποιες "τρύπες" και θα προσπαθήσω να τις εκμεταλλευτώ. Και ό,τι γίνει!

Το γεγονός ότι εδώ το κεντρικό έχει πολύ κόσμο και τα άλλα έξω δεν έχουν ψυχή είναι λίγο... ξενέρα! Έπαιξα το πρώτο ματς στο κεντρικό και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία, αλλά βγαίνω έξω σήμερα και είμαστε τρεις και ο κούκος. Και η φούσκα μας έχει κουράσει, σίγουρα. Το καλό είναι ότι τα επόμενα δύο τουρνουά θα είναι ανοιχτά και όλοι ανυπομονούμε. Είναι έτσι η κατάσταση παγκοσμίως, που δεν ξέρω αν μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Δεν είναι ευχάριστη η φούσκα, αλλά αν θέλουμε να παίξουμε πρέπει να την υποστούμε!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ