Roland Garros: Για πρώτη φορά στους «16» η Σάκκαρη, 2-1 τη Μέρτενς! (highights)

Ύστερα από καταπληκτική εμφάνιση στο κρίσιμο τρίτο σετ απέναντι στην Ελίζ Μέρτενς, η Μαρία Σάκκαρη πήρε τη μεγάλη νίκη με 7-5, 6-7 (2), 6-2 και μαζί την πρόκριση στον 4ο γύρο του Roland Garros, για πρώτη φορά στην καριέρα της!

Roland Garros: Για πρώτη φορά στους «16» η Σάκκαρη, 2-1 τη Μέρτενς! (highights)

Σε εκπληκτική κατάσταση βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη και φροντίζει να το αποδεικνύει στο υψηλότερο επίπεδο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έπαιξε εξαιρετικό τένις σχεδόν σε όλο το παιχνίδι της απέναντι στην Ελίζ Μέρτενς, παίρνοντας δικαιότατα τη μεγάλη πρόκριση στον 4ο γύρο του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα της, επικρατώντας με 7-5, 6-7 (2), 6-2.

Οι τελευταίες αναμετρήσεις της Σάκκαρη με τη Βελγίδα υπήρξαν πολύ ισορροπημένες και το ίδιο ίσχυσε και στον σαββατιάτικο (5/6) αγώνα του για τον 3ο γύρο του γαλλικού Όπεν. Η Ελληνίδα τενίστρια, πάντως, παρουσιάστηκε σταθερότατη και κάνοντας μπρέικ στο κατάλληλο σημείο πήρε το πρώτο σετ.

Μαρία Σάκκαρη: «Η ψυχούλα μου ξέρει τι πέρασα» (vid)

Απαράλλαχτη η εικόνα του ματς και στο δεύτερο σετ, με τη διαφορά όμως ότι η Σάκκαρη είχε τη χειρότερη στιγμή της στον αγώνα στο τάι μπρέικ που έκρινε και το σετ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έμεινε πίσω με 1-6 χάνοντας τελικά το τάι μπρέικ με 2-7 από τη Βελγίδα.

Όλα έμελλε να κριθούν στο τρίτο σετ, όπου η Σάκκαρη έβγαλε τον καλύτερό της εαυτό. Η 25χρονη Ελληνίδα πραγματοποίησε ίσως το καλύτερο σετ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, ξεφεύγοντας με 5-1 γκέιμ και κατακτώντας το τελικά με 6-2, ισοφαρίζοντας σε 4-4 τις νίκες της απέναντι στη Βελγίδα και φτάνοντας για παρθενική φορά στους «16» του δεύτερου Grand Slam της χρονιάς!

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Σοφία Κένιν (No5 στην κατάταξη της WTA), η οποία με τη σειρά της απέκλεισε τη συμπατριώτισσά της Tζέσικα Πεγκούλα με 2-1 σετ (4-6, 6-1, 6-4).