Μεντβέντεφ: «Τουλάχιστον μια νίκη στο χώμα»

Η σχέση του Ντανίλ Μεντβέντεφ με το χώμα είναι γνωστή. Ο Ρώσος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι "μισεί" τη χωμάτινη επιφάνεια, ωστόσο δήλωσε αποφασισμένος να αλλάξει αυτή την κατάσταση, αρχή γενομένης από το Mutua Madrid Open στο οποίο αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα.

Μεντβέντεφ: «Τουλάχιστον μια νίκη στο χώμα»

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, μίλησε στους δημοσιογράφους ενόψει του χωμάτινου Masters της Μαδρίτης και ο βασικός του στόχος είναι να πετύχει την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση.

Ο Μεντβέντεφ δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη σε Μαδρίτη (0-2), Ρώμη (0-2) και Roland Garros (0-4) και θέλει να αλλάξει αυτό το αρνητικό ρεκόρ και στα τρία τουρνουά φέτος.

"Πάντα υποστηρίζω ότι για μένα ισχύει το βήμα προς βήμα. Ο στόχος γι' αυτά τα τρία τουρνουά σε Ρώμη, Roland Garros και Μαδρίτη είναι να κερδίσω τουλάχιστον ένα ματς σε καθένα από αυτά", είπε χαρακτηριστικά ο 25χρονος άσος.

"Φυσικά όταν πηγαίνω σε ένα τουρνουά, ο βασικός στόχος είναι να το κερδίσω. Είναι δυσκολότερα στο χώμα απ' ότι στα hard courts οπότε θα πρέπει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να ελπίζω να παίξω καλό τένις γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όταν δείχνω καλό τένις, μπορώ να κερδίσω ορισμένα σπουδαία ματς", πρόσθεσε.

Ο κάτοχος τριών Masters τίτλων, δεν έχει αγωνιστεί μετά το Miami Open καθώς διαγνώστηκε με κορονοϊό και αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του από το Monte Carlo Masters την τελευταία στιγμή.

Ο Μεντβέντεφ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στη Μαδρίτη την Τετάρτη, περιμένοντας στο 2ο γύρο το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Πιερ Χιουζ Ερμπέ και του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα.

"Φυσικά θα είναι λίγο δυσκολότερο για μένα απ'ότι για τους άλλους. Για παράδειγμα, ίσως παίξω με τον Νταβίντοβιτς στον πρώτο μου αγώνα, ο οποίος έχει παίξει ήδη 5 τουρνουά στο χώμα. Εγώ δεν έχω παίξει κανένα. Σίγουρα χρειάζομαι παιχνίδια για να αποκτήσω αυτό το συναίσθημα της νίκης στο χώμα, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Πηγή: Tennis24