ATP: Παρέμεινε στο Νο 5 ο Τσιτσιπάς, «πέταξε» στο Νο 16 ο Χούρκατς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρήθηκε στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤP μετά την ολοκλήρωση του Miami Masters, ενώ ο νικητής Χουμπέρτ Χούρκατς και ο φιναλίστ Γιάνικ Σίνερ κέρδισαν 21 και 8 θέσεις αντίστοιχα!

ATP: Παρέμεινε στο Νο 5 ο Τσιτσιπάς, «πέταξε» στο Νο 16 ο Χούρκατς!

Σημαντικές ανακατατάξεις προέκυψαν στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤP, μετά την ολοκλήρωση του Miami Open με τη νίκη-έκπληξη του Χουμπέρτ Χούρκατς, αλλά και την παρουσία του νεαρού Γιάνικ Σίνερ στον μεγάλο τελικό του τουρνουά της σειράς Masters 1000.

WTA Rankings: Ρεκόρ καριέρας για Σάκκαρη

Συγκεκριμένα, ο Πολωνός νικητής «πέταξε» στο Νο16 της κατάταξης, κερδίζοντας 21 ολόκληρες θέσεις, δεδομένου ότι πριν από την έναρξη του τουρνουά βρισκόταν στο Νο37!

Miami Open: Ο Χουρκάζ νίκησε στον τελικό τον Σίνερ

Σπουδαία άνοδος και για τον 19χρονο Σίνερ, καθώς ο Ιταλός πιτσιρικάς βρίσκεται πλέον στο Νο23 από το Νο31 που ήταν προ του τουρνουά της Φλόριντα.

Ο «δικός μας» Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρήθηκε στο Νο5 του ταμπλό, έχοντας φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Όπεν στο Μαϊάμι, όπου και αποκλείστηκε από τον τελικό νικητή του τουρνουά Χουμπέρτ Χούρκατς.

Αξιοσημείωτη και η άνοδος του επίσης νεαρού Σεμπάστιαν Κόρντα, γιου του μεγάλου Τσέχου τενίστα του παρελθόντος Πετρ Κόρντα, ο οποίος έφτασε επίσης μέχρι τα προημιτελικά, γεγονός που τον «εκτόξευσε» από το Νο87 στο Νο65, ήτοι 22 θέσεις ψηλότερα!

Μια αλλαγή σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα στο Top 10, με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να εκμεταλλεύεται την απουσία του Ρότζερ Φέντερερ από το Μαϊάμι και να τον προσπερνά, ευρισκόμενος πλέον στο Νο6, με τον μεγάλο Ελβετό να είναι στο Νο7.

Η πρώτη 16άδα της ΑΤP μετά την εντυπωσιακή είσοδο του Χούρκατς: