Μαρία Σάκκαρη: «Θα ήθελα να μπω στο Top 10»

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τους στόχους της μέσα στο 2021, μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Αναστάσια Ποτάποβα στο Άμπου Ντάμπι.

Μαρία Σάκκαρη: «Θα ήθελα να μπω στο Top 10»

«Είναι με διαφορά το πιο γρήγορο court στο οποίο έχω παίξει στην WTA», είπε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια και συνέχισε λέγοντας: «Δεν ήταν έκπληξη, διότι είμαι εδώ 2-3 μέρες και το έχω συζητήσει και με άλλες παίκτριες. Πρέπει να προσαρμοστούμε, είμαστε ευγνώμονες που έχουμε ένα τουρνουά στο ξεκίνημα της σεζόν. Είναι εντάξει, είναι το τελευταίο πράγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε».

Για το 2021 και τους στόχους της είπε: «Μου αρέσει να θέτω στόχους και πάντα θέτω υψηλούς στόχους για τον εαυτό μου. Δεν θέλω να πω κάποιο αριθμό, αν και σίγουρα θα ήθελα να μπω στο Top 10. Ακόμα, όμως, και αν δεν τα καταφέρω φέτος, θα γίνει του χρόνου. Θέλω απλά να είμαι υγιής και να παίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά».

Σάκκαρη - Ποτάποβα 2-0: Καλό ποδαρικό στο Άμπου Ντάμπι (highlights)

Η Σάκκαρη ρωτήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη σημασία που έχουν για εκείνη: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ως Ελληνίδα αθλήτρια, είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα μας, αφού όλοι ξέρουμε ότι οι Αγώνες ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα για εμάς και περιμένω πώς και πώς να αγωνιστώ. Έχουμε στο τένις τέσσερα πολύ μεγάλα τουρνουά εκτός Ολυμπιακών, ενώ, για παράδειγμα, για τον στίβο οι Ολυμπιακοί είναι το πιο σημαντικό event. Ωστόσο, αγαπώ την πατρίδα μου και ξέρω πόσο σημαντικό είναι ένα μετάλλιο για αυτήν, οπότε έχει και για μένα σημασία να παίξω στους Ολυμπιακούς και να προσπαθήσω για το καλύτερο, για να κερδίσω ένα μετάλλιο».

Όσο για τη ζωή στη φούσκα, σημείωσε: «Ανυπομονώ για την περίοδο μετά την καραντίνα των δύο εβδομάδων, όταν θα είμαστε ελεύθεροι. Θα είναι ωραία αίσθηση! Η φούσκα ήταν διασκεδαστική στην αρχή, εύκολη, όμως τώρα είναι δύσκολη, διότι δεν μπορείς να ξεφύγεις. Είμαστε, όμως, ευγνώμονες που παίζουμε, οπότε δεν γίνεται να παραπονεθώ για τη φούσκα. Αν μου πεις, κράτα γερά τη φετινή χρονιά και το 2022 θα είναι φυσιολογικό, το δέχομαι κατευθείαν. Πρέπει να έχουμε υπομονή, δεν είναι ωραία η κατάσταση, αλλά είναι το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε».

Τέλος για την προετοιμασία της που φέτος έγινε μόνο στην Ελλάδα, υπογράμμισε: «Φυσιολογικά, έμενα λίγο στην Ελλάδα, πήγαινα λίγο στο Μονακό, όμως φέτος δεν μπορούσα να πάω στο Μονακό λόγω της κατάστασης. Το Ντουμπάι δεν ήταν στα σχέδιά μου, γιατί δεν ήθελα να ταξιδέψω περισσότερο εν μέσω πανδημίας. Απόλαυσα, όμως, το σπίτι μου, πέρασα εκεί δύο μήνες εκεί και είδα την οικογένειά μου περισσότερο από το συνηθισμένο. Προπονήθηκα σε ένα από τα καλύτερα κλαμπ στο Τατόι, άρα ήταν μια χαρά».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας