ATP ranking: Έκλεισε το 2020 στο Νο. 6 ο Τσιτσιπάς - Aπειλείται από τον Ζβέρεφ

Ανακοινώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ATP για το 2020 με τον Στέφανο Τσιτσιπά να διατηρείται στο Νο. 6. Στην κορυφή συνέχισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς

ATP ranking: Έκλεισε το 2020 στο Νο. 6 ο Τσιτσιπάς - Aπειλείται από τον Ζβέρεφ

Έπειτα από το τέλος των ATP Finals που βρήκαν νικητή τον Ντανίλ Μεντβέντεφ ανακοινώθηκε και η τελευταία παγκόσμια κατάταξη της φετινής σεζόν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρά το γεγονός πως δεν διατήρησε στην κατοχή του τον τίτλο του Λονδίνου παρέμεινε στο Νο. 6 έπειτα από τις αλλαγές της ATP.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έχασε τους 1.300 βαθμούς που πήρε το 2019 χάρη στην κατάκτηση του περσινού ATP Finals.

Έτσι διατηρήθηκε σε απόσταση ασφαλείας από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Στην κορυφή παρέμεινε ο Νόβακ Τζόκοβιτς για 296η συνεχόμενη εβδομάδα.

Ο Τζόκοβιτς έκλεισε τη χρονιά στο Νο1 με 12,030 πόντους, 2,180 περισσότερους από τον Ράφαελ Ναδάλ. Ωστόσο θα πρέπει να υπερασπιστεί τους 2.665 βαθμοί κέρδισε τον περασμένο Ιανουάριο με τους τίτλους του Australian Open και του ATP Cup το 2020.

Πολύτιμους βαθμούς κέρδισαν οι Ντανίλ Μεντβέντεφ και Ντομινίκ Τιμ χάρη στην παρουσία τους στον τελικό του φετινού ΑTP Finals.

Ο Αυστριακός βρίσκεται τρίτος πίσω από τον Ραφαέλ Ναδάλ, ενώ ο Ρώσος μπροστά από τον πέμπτο Ρότζερ Φέντερερ.