Ναδάλ - Τσιτσιπάς 2-1: Άδοξο φινάλε στη σεζόν (highlights, vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς  ηττήθηκε με 2-1 από τον  Ραφαέλ Ναδάλ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των  ATP Finals.

Ναδάλ - Τσιτσιπάς 2-1: Άδοξο φινάλε στη σεζόν (highlights, vids)

Το εμπόδιο του Ραφαέλ Ναδάλ αποδείχθηκε πολύ υψηλό (για άλλη μια φορά) για τον Στέφανο Τσιτσιπά και δεν μπόρεσε να το περάσει για να μπει στα ημιτελικά των ATP Finals.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 6-4, 4-6, 6-2 ύστερα από αγώνα 2 ωρών και 4 λεπτών και παρέδωσε το στέμμα που είχε φορέσει πέρσι στο Λονδίνο.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος κόντραρε τον Ναδάλ για 8 γκέιμ και αφού έσωσε δυο μπρέικ πόιντ στο πέμπτο γκέιμ. Όμως στο 9ο γκέιμ ο Ισπανός του «έσπασε» το σερβίς και έκλεισε το σετ στο δικό του σερβίς 6-4.

Ο Στέφανος παραλίγο να πάθει ζημιά και στο εναρκτήριο γκέιμ του δεύτερου σετ αλλά κατάφερε να σώσει το μπρέικ πόιντ και να προηγηθεί 1-0.

Κρατώντας το σερβίς του δίχως ουσιαστικά να κινδυνέψει έφτασε να προηγείται με 4-3. Ο Ναδάλ ισοφάρισε γρήγορα 4-4. Το ίδιο γρήγορα πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ ο Τσιτσιπάς (5-4), φτάνοντας το σύνολο των άσων του σε 7.

Και στο επόμενο γκέιμ κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο μπρέικ και να πάρει το σετ 6-4, σπρώχνοντας το ματς στο τρίτο σετ. Εκεί όμως παρουσιάστηκε κουρασμένος πνευματικά δίνοντας στον Ναδάλ την ευκαιρία να επικρατήσει εύκολα 6-2.

Ο Ναδάλ τώρα θα αγωνιστεί με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ για μια θέση στον τελικό.