ΑΤP Finals: Ο Μεντβέντεφ διάδοχος του Τσιτσιπά στο θρόνο (vids+highlights)

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ νίκησε 2-1 τον Ντόμινικ Τιμ και κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον τίτλο στους ATP Finals.

ΑΤP Finals: Ο Μεντβέντεφ διάδοχος του Τσιτσιπά στο θρόνο (vids+highlights)

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Ντανίλ Μενβέντεφ κατέκτησε τον τίτλο στους ATP Finals με τη νίκη του 4-6, 7-6(2), 6-4 στον τελικό.

Το πέμπτο γκέιμ αποδείχθηκε καταστροφικό για τον Μεντβέντεφ. Με διπλό λάθος στο σερβίς έκανε δώρο στον Τιμ το μπρέικ και ο Αυστριακός προηγήθηκε 3-2. Στη συνέχεια πήρε τα σέρβις-γκέιμ του και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-4 σε 51΄λεπτά.

Στο δεύτερο σετ τα... δώρα ήταν απαγορευτικά και για τους δυο, έτσι έφτασαν να λύσουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Ρώσος πήρε από την αρχή κεφάλι στο σκορ κατακτώντας το με 7-2 και φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Το παιχνίδι έμοιαζε να εξελίσσεται όπως ο ημιτελικός του Μεντβέντεφ με τον Ναδάλ αλλά σε αντίθεση με τον Ισπανό που έμεινε από ενέργεια ο Τιμ κόντραρε γερά τον Ρώσο και το σετ κύλησε στα πρώτα γκέιμ μέσα σε μια ισορροπία.

Ώσπου στο πέμπτο γκέιμ ο Μεντβέντεφ «έσπασε» το σερβίς του Τιμ και προηγήθηκε 3-2. Με ανεβάσματα στο φιλέ προσπάθησε να κάνει το 4-2 και το έκανε χάρις σε ένα αβίαστο λάθος του Αυστριακού.

Ο Τιμ μπήκε αγριεμένος στο έβδομο γκέιμ και δεν άφησε ούτε ένα πόντο στον Μεντβέντεφ μειώνοντας πολύ γρήγορα σε 4-3. Aλλά ο Ρώσος ήταν αποφασισμένος να μη χάσει την ευκαιρία. Και δεν την έχασε.

Δείτε τα highlights του τελικού