Τέλος το τένις φέτος για τη Σάκκαρη - Παίρνει δίπλωμα ταχύπλοου!

Η Μαρία Σάκκαρη αφήνει για λίγο το τένις προκειμένου να πάρει δίπλωμα για ταχύπλοο σκάφος

Τέλος το τένις φέτος για τη Σάκκαρη -  Παίρνει δίπλωμα ταχύπλοου!

H Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από την Βικτόρια Αζαρένκα με 6-1, 6-3 στα ημιτελικά του τουρνουά της Οστράβα.

Σάκκαρη - Αζαρένκα 0-2: Η παλιά είναι αλλιώς (highlights)


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα παραδέχθηκε ότι ακολούθησε λάθος τακτική απέναντι στην πρώην Νο 1 του κόσμου.

«Επέλεξα λάθος τακτική για 1,5 σετ, κάτι που μου στοίχισε. Ακόμα και στο πρώτο σετ ένιωσα ότι έπαιξα καλό τένις, πού και πού. Μετά το 4-0 πάλι ένιωθα καλά, δεν ήταν ότι δεν μπορούσα να βάλω την μπάλα μέσα. Νομίζω ότι το παιχνίδι μου είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και θα με βοηθήσει το ότι θα έχω χρόνο να ξεκουραστώ τώρα. Ο τρόπος που έπαιξα εδώ αυτή την εβδομάδα, θα με βοηθήσει για του χρόνου».

Η Σάκκαρη δεν μπορεί να χωνέψει την ήττα της στο Roland Garros. «Η ήττα στο Παρίσι ήταν πολύ βαριά και επιστρέφοντας στο γήπεδο δεν είχα καθόλου κίνητρο. Έλεγα στον Τομ (σημ: ο προπονητής της) ότι δεν ήθελα να είμαι εκεί. Το γεγονός, όμως, ότι παρόλο που δεν το ήθελα, πίεσα τον εαυτό μου να δουλέψει σε διαφορετικά πράγματα, όπως να ανεβαίνω στο φιλέ περισσότερο, να χρησιμοποιώ το slice μου, ήταν θετικό. Και γι' αυτό νομίζω ότι έπαιξα καλά, επειδή πίεσα τον εαυτό μου. Νομίζω ότι φέτος το 80% των τουρνουά που έπαιξα φέτος ήταν επιτυχημένα και είμαι πολύ περήφανη και χαρούμενη».

Η Μαρία θα κάνει διακοπές δύο εβδομάδων και θα αρχίσει προετοιμασία για τη νέα σεζόν «Θα ακουστεί διαφορετικό, αλλά θα πάρω δίπλωμα για σκάφος! Διότι όταν ανεβώ στα rankings, θα ήθελα να πάρω ένα σκάφος. Όχι γιοτ ακόμα, αλλά ένα ταχύπλοο γιατί στην Ελλάδα είναι κάτι που θα απολαύσεις, πηγαίνοντας στα νησιά. Θα χρησιμοποιήσω, λοιπόν, αυτές τις δύο εβδομάδες για να κάνω αυτό και να μάθω αρκετά πράγματα σχετικά με τη θάλασσα».