Ευρωπαϊκοί αγώνες Μινσκ: Στην 3η θέση η Ελλάδα την πρώτη μέρα

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η εθνική ομάδα στίβου στο Μινσκ.

Ευρωπαϊκοί αγώνες Μινσκ: Στην 3η θέση η Ελλάδα την πρώτη μέρα

Η Εθνική ομάδα στίβου κατέλαβε την 3η θέση στην πρώτη μέρα των Ευρωπαϊκών αγώνων του Μινσκ.

Στο Μινσκ η εθνική ομάδα στίβου για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες (pic)

Σύμφωνα με το σύστημα «DNA», οι αθλητές θα αγωνίζονται για να συγκεντρώσουν βαθμούς και να πάρουν την πρόκριση -ως ομάδα- για τη συνέχεια των αγώνων.

Η Ελλάδα συγκέντρωσε 65 βαθμούς και πέτυχε δύο νίκες, ενώ πρώτη τερμάτισε η Γερμανία με 77 βαθμούς και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Ουγγαρία.

Η Εθνική θα χρειαστεί να περιμένει ως το βράδυ, όταν θα ολοκληρωθούν και οι όμιλοι, για να μάθει αν θα περάσει στα ημιτελικά ή αν θα χρειαστεί να αγωνιστεί για ρεπεσάζ την Τρίτη, ώστε να πάρει ένα από τα έξι υπόλοιπα εισιτήρια.

Τα αποτελέσματα

Στα αγωνιστικά, ξεχώρισε ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος ήταν νικητής στα 110μ. εμπ. με 13:72, αφήνοντας πίσω του τον Γερμανό Μπάγερ με 13:80.

Την πρώτη θέση κατέλαβε και η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 100μ. με χρόνο 11:61.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος ήταν τρίτος στα 100μ. με 10:54, όπως και η Έφη Κολοκυθά, η οποία συγκέντρωσε έξι βαθμούς. Η Κολοκυθά είχε καλύτερο άλμα στα 6,14 μ., στον πρώτο της αγώνα μετά τον τραυματισμό στην αρχή της σεζόν.

Οκτώ βαθμούς κατέκτησε η Σοφία Υφαντίδου, η οποία επικράτησε της Λένα Μάγιερ (Ελβετία) στον αγώνα για την τρίτη θέση με 52,12μ.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η μικτή ελληνική ομάδα 4Χ400 μ. με τους Αντώνη Αλεξανδρίδη, Δέσποινα Μουρτά, Ελπίδα Καρκαλάτου και Παναγιώτη Τριβυζά να τερματίζουν σε 3.24.26.

Η Κυριακή Σαμάνη τερμάτισε πέμπτη στα 100μ.εμπ. με 14.04 και κέρδισε τέσσερις βαθμούς.

Ο Αντώνης Μέρλος, μάζεψε επτά βαθμούς με άλμα στα 2,09 μέτρα.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Εθνική στη μικτή σκυταλοδρομία 800Χ600Χ400Χ200 με 4.36.74 με τους Κώστα Νάκο, Χρήστο Κοτίτσα, Γρηγορία Κεραμιδά και Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου.