Μίλτος Τεντόγλου: «Πάω για να νικήσω, δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμένα εκτός από το χρυσό»

Αναχώρησε σήμερα (19/8) για τη Βουδαπέστη ο πρωταθλητής του μήκους Μίλος Τεντόγλου. 

Μίλτος Τεντόγλου: «Πάω για να νικήσω, δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμένα εκτός από το χρυσό»

Ο κορυφαίος άλτης του μήκος και το μεγάλο φαβορί για το χρυσό στη διοργάνωση, Μίλτος Τεντόγλου στις δηλώσεις για τους στόχους του στη Βουδαπέστη ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένος.

«Πάω για να νικήσω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμένα εκτός από το χρυσό μετάλλιο. Είμαι πολύ έτοιμος. Με ενδιαφέρει να κάνω μια καλή επίδοση, είναι στα πόδια μου να την κάνω. Οι προπονήσεις και οι αγώνες πήγαν καλά. Στους μεγάλους αγώνες πάντα βγάζω κάτι καλύτερο. Καταφέρνω κάθε χρόνο να κάνω καλούς αγώνες και να είμαι ψηλά στο ranking. Και φέτος είμαι φαβορί, αλλά δεν το σκέφτομαι έτσι. Με ενδιαφέρει να πάω εκεί και να κάνω έναν καλό αγώνα. Συνήθως πριν τις μεγάλες διοργανώσεις βάζω μια μάξιμουμ επίδοση που μπορώ να κυνηγήσω, αυτή τη φορά έχω κάνει το αντίθετο, έβαλε στον εαυτό μου την χαμηλότερη επίδοση που μπορώ να πετύχω, που είναι ικανή να μου δώσει ακόμη και το χρυσό, κι από εκεί και πέρα να κυνηγήσω και ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Είμαι έτοιμος για πολύ μεγάλες επιδόσεις», είπε ο 25χρονος πριν την αναχώρηση για τη Βουδαπέστη.



Πρώτος στο αεροδρόμιο έφτασε ο Εμμανουήλ Καραλής, προκειμένου να δώσει τα κοντάρια του και να βεβαιωθεί πως θα ανέβουν στο αεροπλάνο. «Το να βρίσκομαι σε ένα παγκόσμιο είναι πολύ σημαντικό. Ο προκριματικός είναι πιο δύσκολος από τον τελικό. Θέλω να κάνω μια καλή εμφάνιση στον προκριματικό και να μπω στον τελικό. Σίγουρα μου δίνει αυτοπεποίθηση το 5,82 μ. που πέτυχα πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο ο προκριματικός σε μια μεγάλη διοργάνωση πάντα έχει πολλές δυσκολίες. Το επίπεδο του αγωνίσματος είναι υψηλό, είμαστε πολλοί αθλητές που μπορούμε να ανέβουμε ψηλά», είπε ο ασημένιος τον χειμώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.


Το ταξίδι της για την Βουδαπέστη ξεκίνησε σήμερα και η Τατιάνα Γκούσιν. «Είναι η τρίτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση, πέρυσι βρέθηκα πολύ κοντά στην πρόκριση, αφού ήμουν 13η φέτος θα επιδιώξω να βρεθώ στις 12 του τελικού. Σίγουρα το γεγονός ότι έχω κάνει 1,92 μ,. που δίνει αυτοπεποίθηση, ωστόσο από τότε έχουν συμβεί διάφορα, ανάμεσα σε αυτά και κάποιοι τραυματισμοί. Πραγματικά θα προσπαθήσω να είμαι ανάμεσα στις 12 του τελικού», δήλωσε.

Από τη Θεσσαλονίκη για τη Βουδαπέστη, μέσω Αθήνας, ταξίδεψαν σήμερα και η Παναγιώτα Δόση με την Πολυνίκη Εμμανουλίδου.