Πανελλήνιο ρεκόρ από την εθνική ομάδα 4Χ100 μ. Ανδρών Κ23

Σπουδαία εμφάνιση και νέο πανελλήνιο ρεκόρ πραγματοποίησε η τετράδα της ομάδας 4Χ100 μ. των Ανδρών Κ23 στα Δρόμεια.

Πανελλήνιο ρεκόρ από την εθνική ομάδα 4Χ100 μ. Ανδρών Κ23

Οι Βασίλης Μυριανθόπουλος, Θοδωρής Βροντινός, Γιάννης Γρανιτσιώτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος τερμάτισαν σε 39.92 και βελτίωσαν το 39.98 που κατείχαν οι Γκαβέλας, Πουλιόπουλος, Γκούσης και Χοίδης από το μακρινό 1999! Οι τέσσερις αθλητές παρότι έκαναν κάποια λάθη στις αλλαγές πέτυχαν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που τους δίνει το δικαίωμα να σκέφτονται με αισιοδοξία την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Φινλανδίας.

Οι τέσσερις αθλητές πανηγύρισαν την επίδοση τους, αγκαλιά με τα μέλη της ομάδας 4Χ100 μ. των Ανδρών που έτρεχαν στην ίδια σειρά, αλλά και της τρίτης ελληνικής ομάδας , που έτρεχε στον αγώνα.

Η ομάδα των Ανδρών με τους Νίκο Εμπέογλου, Κώστα Δουβαλίδη, Σωτήρη Γκαραγκάνη και Γιάννη Νυφαντόπουλο τερμάτισε σε 39.77 και ήταν νικήτρια, ενώ η δεύτερη ελληνική ομάδα με τους Παπαμαργαρίτη, Χάιδα, Τριβυζά και Στέφη ήταν τέταρτη με 40.98.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η ομάδα των Γυναικών που παρά την απουσία της Ραφαέλας Σπανουδάκη τερμάτισε σε 44.45 σημειώνοντας μία από τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων ετών. Στην ομάδα έτρεξαν οι Στέλλα Μιχαηλίδου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Δήμητρα Τσουκαλά και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Μάλιστα οι Πεσιρίδου και Εμμανουηλίδου νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει σπουδαίες επιδόσεις στα αγωνίσματα τους.

Οι παραπάνω ομάδες δουλεύουν συστηματικά τα δύο τελευταία χρόνια και η δουλειά που έκαναν φάνηκε στο σημερινό αγώνα.

Τις εθνικές ομάδες έσπευσαν να συγχαρούν τόσο η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, όσο και ο Α΄ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Κεντέρης, που παρακολούθησαν τους αγώνες.

Το λέγαμε και το πιστεύαμε πως μπορούμε να το κάνουμε. Πριν μπούμε στον αγωνιστικό χώρο είπαμε πάμε να το κάνουμε. Αυτό που κυνηγάμε είναι ο τελικός στο Ευρωπαϊκό Κ23 στο Εσπού και ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ“, είπε ο Βασίλης Μυριανθόπουλος. Από την πλευρά του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που τον χειμώνα έμεινε εκτός δράσης, λόγω τραυματισμού, είπε: “Είναι φοβερό, ωστόσο είναι κάτι που περιμέναμε. Δεν έγιναν τέλειες αλλαγές είχαμε περιθώριο για καλύτερες. Είμαστε ευχαριστημένοι κι όσο δουλεύουμε και βελτιωνόμαστε θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα“. Ο Θοδωρής Βροντινός που το χειμώνα χρειάστηκε να κάνει χειρουργείο, είπε: “Μια πολύ καλή αρχή ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το περιμέναμε ίσως και από πέρυσι, ελπίζουμε σε καλύτερη παρουσία στη διοργάνωση της Φινλανδίας. Η ομάδα έχει καλή ποιότητα και πολύ καλό κλίμα“. Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης από την πλευρά του σχολίασε: “Έχουμε δυνατή ομάδα. Τρέξαμε στον δεύτερο διάδρομο και παρά τις μέτριες αλλαγές κάναμε πανελλήνιο ρεκόρ. Οι συναθλητές μου είναι απίστευτοι, είμαστε πολύ κοντά μεταξύ μας, όπως και με την ομάδα των ανδρών. Μάλιστα με τους Άνδρς είχαμε βάλει στοίχημα πριν τον αγώνα, για το ποια ομάδα θα επικρατήσει“.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο αντιπρόεδρος Κώστας Κεντέρης και το μέλος της διοίκησης Νίκος Τσώνης με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο (αρ.), Γιάννη Γρανιτσιώτη, Βασίλη Μυριανθόπουλο και Θοδωρή Βροντινό