Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνου: Αναδιανομή μεταλλίων σε 400μ. εμπόδια γυναικών και 20χλμ. βάδην γυναικών

Την αναδιανομή μεταλλίων σε δύο αγωνίσματα του στίβου, όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 (!), αποφάσισε η ΔΟΕ.

Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνου: Αναδιανομή μεταλλίων σε 400μ. εμπόδια γυναικών και 20χλμ. βάδην γυναικών

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ αποφάσισε την αναδιανομή των μεταλλίων στα δύο αγωνίσματα ύστερα από την τιμωρία των νικητριών των δύο τελικών, λόγω ντόπινγκ.

Πρόκειται για τα 20χλμ. βάδην των γυναικών, όπου νικήτρια είχε αναδειχθεί η Ρωσίδα Ελενα Λασμάνοβα, και τα 400μ. εμπόδια γυναικών, όπου το χρυσό μετάλλιο είχε κατακτήσει η επίσης Ρωσίδα Ναταλία Αντιουχ.

Η αναδιανομή των μεταλλίων έρχεται ως συνέπεια της απόφασης της World Athletics να ακυρώσει όλα τα αποτελέσματα των δύο Ρωσίδων αθλητριών, για τις οποίες διαπιστώθηκε σε μεταγενέστερο χρόνο ότι είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

«Χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στα 400μ. εμπόδια είναι πλέον η Αμερικανίδα Λασίντα Ντίμους, με δεύτερη την Τσέχα Ζουζάνα Χεϊνοβα και τρίτη την Τζαμαϊκανή Καλίζ Σπένσερ.

Αντίστοιχα, το χρυσό μετάλλιο των 20χλμ. βάδην καταλήγει στα χέρια της Κινέζας Σεντζέ Κιεγιάνγκ, το ασημένιο στην συμπατριώτισσά της, Χονγκ Λιου και το χάλκινο στην επίσης Κινέζα, Σιουζί Λου.