Γκελαούζος: Εξαιρετικός στο Βερολίνο - Νέο ατομικό ρεκόρ με 2.14.15

Ο Κώστας Γκελαούζος πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία στον μαραθώνιο του Βερολίνου, διοργάνωση για την οποία προετοιμάστηκε τους προηγούμενους μήνες.

Γκελαούζος: Εξαιρετικός στο Βερολίνο - Νέο ατομικό ρεκόρ με 2.14.15

Ο Κώστας Γκελαούζος διένυσε την απόσταση σε 2 ώρες 14.15 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 2.14.44 κι έγινε ο πέμπτος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα, αφού με τη σημερινή του επίδοση ξεπέρασε έναν άλλο σπουδαίο Έλληνα μαραθωνοδρόμο, τον Μιχάλη Κούση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε τον πρώτο του στόχο, που ήταν ένα νέο ατομικό ρεκόρ και βρέθηκε πολύ κοντά και στο να κυνηγήσει μια επίδοση κάτω από 2.14.00. ο αθλητής επέλεξε από τα πρώτα χιλιόμετρα να ακολουθήσει γρήγορο ρυθμό, προκειμένου να βρεθεί στις επιδόσεις που είχε θέσει εξ αρχής ως στόχο. Ο Γκελαούζος με τη σημερινή του παρουσία έβαλε τις βάσεις για ακόμη καλύτερες παρουσίες στο μέλλον. Ο 32χρονος θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στον Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό στις 13 Νοεμβρίου.

Τα περάσματα του Γκελαούζου:

Φοβερό παγκόσμιο ρεκόρ από τον Κιπτσονκε

Απίστευτα πράγματα έκανε ο Ελιουντ Κιπτσονκε, που βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ. Ο αθλητής από την Κένυα τερμάτισε σε 2.01.09 γράφοντας ιστορία. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 2.01.39 και το πέτυχε στην ίδια διαδρομή, πριν από τέσσερα χρόνια.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που έσπασα το παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο. Ήθελα να τρέξω το πρώτο μισό γρήγορα, χωρίς περιορισμούς. Μετά το 38ο χιλιόμετρο ήξερα ότι μπορούσα να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές, όπως και η διοργάνωση. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σημερινή μέρα και εντυπωσιασμένος από τους υποστηρικτές σε όλη τη διαδρομή”, δήλωσε ο Κενυάτης με το τέλος του αγώνα.