Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Δεύτερη στο Μόναχο η Κατερίνα Στεφανίδη. Νικήτρια η Φινλανδή Μούρτο

Η Κατερίνα Στεφανίδη έδωσε μεγάλη μάχη στον τελικό του επί κοντώ στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου και κατέκτησε την δεύτερη θέση με 4,75 μ. Πρώτη η Φινλανδή Βίλμα Μούρτο που έκανε εθνικό ρεκόρ (4,85 μ.)

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Δεύτερη στο Μόναχο η Κατερίνα Στεφανίδη. Νικήτρια η Φινλανδή Μούρτο

Η Κατερίνα Στεφανίδη έφθασε πολύ κοντά στο να πανηγυρίσει το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, αλλά έμεινε στην δεύτερη θέση στο Μόναχο, υπερβαίνοντας τα 4,75 μ. Εκεί όπου έδωσε την μάχη της, έκανε την καλύτερη φετινή της επίδοση, αλλά δεν ήταν αρκετή για να πάρει και την πρώτη θέση.

Ο λόγος είναι πως εμφανίστηκε από το… πουθενά η Φινλανδή Βίλμα Μούρτο, η οποία έκανε τρεις φορές εθνικό ρεκόρ, πρώτα υπερβαίνοντας τα 4,75 μ., τα 4,80 μ. και 4,85 μ. και ολοκλήρωσε την μεγάλη έκπληξη, ισοφαρίζοντας μάλιστα και το ρεκόρ αγώνων της Στεφανίδη από το Βερολίνο (2016). Στην τρίτη θέση η πάντα σταθερή σε μεγάλα άλματα, η Σλοβένα Τίνα Σούτεγ, που υπερέβη τα 4,75 μ., αλλά υστέρησε στην ισοβαθμία εμτ ην Στεφανίδη έχοντας χάσει περισσότερα άλματα σε χαμηλότερα ύψη.