Μάντσεστερ Σίτι - ΑΕΚ 5-1: «Ναυάγιο» στο «Etihad»...
Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 5-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Etihad» για την 3η αγωνιστική του Champions League.
Το έργο της ΑΕΚ ήταν εξ' αρχής σχεδόν αδύνατο, με την Μάντσεστερ Σίτι να δείχνει άμεσα την τεράστια ποιότητά της. Τελικά, η Ένωση πάλεψε όσο μπορούσε, σκόραρε με τον Πήλιο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά παραδόθηκε στις ορέξεις του Φόντεν και του Έντσο Μαρέσκα, χάνοντας με 5-1.
Στους τρεις βαθμούς παρέμεινε η ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς, που δέχθηκε δεύτερη ήττα στην Αγγλία μετά τη Σαχτάρ, κι επιστρέφει στην Ελλάδα.
Η Μάντσεστερ Σίτι ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 12’, όταν ο Έλιοτ Άντερσον πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε, μετά το δοκάρι στην εκτέλεση φάουλ του Έντσο Φερνάντες. Το 2-0 έγινε στο 34’, με τους Φόντεν και Λιούις να συνεργάζονται εξαιρετικά και τον πρώτο να σκοράρει.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά και βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 54’, με τον Σταύρο Πήλιο. Ωστόσο, η χαρά της Ένωσης κράτησε λίγα λεπτά, καθώς η Σίτι έκανε το 3-1 με την υπέροχη προσπάθεια του Σερκί, που «άδειασε» τον Αιάγκα και πλάσαρε άψογα.
Η συνέχεια άνηκε στον Φιλ Φόντεν, με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό να σκοράρει δις, να κάνει χατ τρικ και να διαμορφώνει το τελικό 5-1.
ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ
Γήπεδο: «Etihad Stadium»
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΑΕΚ 5-1
Σκόρερ: 12' Άντερσον, 34', 65', 76' Φόντεν, 57' Τσερκί – 52' Πήλιος
Διαιτητής: Ντελαζό (Γαλλία)
Κίτρινες κάρτες: 59’ Γκβάρντιολ
Κόκκινες κάρτες: –
Οι συνθέσεις
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Έντσο Μαρέσκα): Ντοναρούμα – Λιούις Χουσάνοφ Ντίας (82’ Μπρέιθγουεϊτ) Γκβάρντιολ (72’ Ρέις) – Άντερσον Φερνάντες (72’ Αΐτ-Νούρι) – Ελίας Τσερκί Φόντεν – Σάμπα (62’ Μακ Άιντου).
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Μπρινιόλι – Ρότα Μουκουντί Ρέλβας Πήλιος – Μάγερ Αριάγκα (83’ Γκατσίνοβιτς) Μαρίν (46’ Κοϊτά) Μάριο (62’ Ζούμπκοφ) – Γιόβιτς (83’ Βιτάλις) Βάργκα (46’ Ζίνι).