Δημήτρης Τσιάμης: «Είμαι σε θέση να κυνηγήσω μετάλλιο»

Σε δηλώσεις του πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ο Δημήτρης Τσιάμης εμφανίστηκε αισιόδοξος αλλά τόνισε όμως πως προέχει ο προκριματικός.

Δημήτρης Τσιάμης: «Είμαι σε θέση να κυνηγήσω μετάλλιο»

Για το 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας του ετοιμάζεται ο «χάλκινος» το 2018 Δημήτρης Τσιάμης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του τριπλούν δήλωσε που νιώθει καλά και μπορεί να πετύχει άλματα μεταλλίων αλλά όπως τόνισε πως η συγκέντρωση του τώρα είναι στο προκριματικό.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε:

Για το Βερολίνο του 2018 και την τωρινή κατάσταση:

«Το 2018 στο Βερολίνο δε σκεφτόμουν το μετάλλιο. Ποτέ δε σκεφτόμουν το μετάλλιο. Πάντα έμπαινε για να κάνω το καλύτερο. Ούτε και τώρα το σκέφτομαι, παρότι θεωρητικά είμαι σε θέση να κυνηγήσω ένα άλμα που θα με πάει ψηλά. Αυτό που σκέφτομαι είναι να κάνω ένα καλό άλμα στον προκριματικό, που θα μου δώσει την πρόκριση στον τελικό.

Αν αυτό συμβεί θα έχω πετύχει τον πρώτο μου στόχο. Θεωρώ πως είμαι σε θέση να κυνηγήσω άλματα λίγο κάτω από τα 17,00 μ. ή στα 17,00 μ., επιδόσεις που δίνουν μετάλλιο. Σε κάθε περίπτωση προέχει ο προκριματικός»

Για του Έλληνες αθλητές που είναι στο ίδιο αγώνισμα:

«Τόσο ο Πανταζής όσο και ο Ανδρικόπουλος είναι ικανοί αθλητές και μπορούν να κάνουν άλματα που θα τους βάλουν στον τελικό. Με τα παιδιά είμαστε φίλοι μιλάμε για το τριπλούν. Βέβαια εγώ δεν είμαι τόσο καλός στην τεχνική για να τους διορθώσω, ωστόσο πολλές φορές τους συμβουλεύω για θέματα που έχουν να κάνουν με το αγώνισμα μας.

Το σημαντικό είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό βάσει των δυνατοτήτων μας. Σίγουρα τα μετάλλια κάνουν τη διαφορά, ωστόσο ο καθένας θέτει τους προσωπικούς του στόχους και είναι σημαντικό να τους ξεπερνά. Αν καταφέρω να κάνω στο Μόναχο το άλμα που μπορώ, δε θα έχει σημασία η θέση που θα καταλάβω»