Στίβος: Τέταρτη η Δεληγιάννη στα 800 μέτρα, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-20

Την τέταρτη θέση στα 800 μέτρα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ-20 κατέκτησε η Έλλη Δεληγιάννη

Στίβος: Τέταρτη η Δεληγιάννη στα 800 μέτρα, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-20

Εξαιρετική ήταν η παρουσία της Έλλης Δεληγιάννη στον τελικό των 800 μ., στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ-20, όπου έφθασε μια ανάσα από το βάθρο των νικητριών. Η πρωταθλήτρια μας κατέλαβε στην τέταρτη θέση στον τελικό με 2.04.11 και πέτυχε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάκριση της καριέρας της και την καλύτερη εμφάνιση Ελληνίδας αθλήτριας στην ιστορία της διοργάνωσης στο αγώνισμα.

Η Δεληγιάννη όπως και στον ημιτελικό έτσι και στον τελικό κινήθηκε σταθερά ανάμεσα στις προπορευόμενες αθλήτριες και έμεινε κοντά σε αυτές μέχρι το τέλος. Χαρακτηριστικό της μάχης που δόθηκε στα τελευταία μέτρα της κούρσας είναι ότι στην ουσία από τη δεύτερη μέχρι και την τέταρτη οι θέσεις κρίθηκαν στο φίνις.
Η Ιταλίδα Ροσαμίλα ήταν τελικά τρίτη με 2.04.08 και η Ουκρανή Χούλζικ δεύτερη με 2.04.02. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην επίσης Ελβετή Βέρο με 2.03.12.

Η Δεληγιάννη βελτίωσε και το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 2.05.34 από το 2020. Έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι. Η Δεληγιάννη είχε στο πλευρό της τα μέλη της εθνικής ομάδας που τη στήριξαν στη διάρκεια της κούρσας και φρόντισαν να της δώσουν επιπλέον ώθηση.