«Βενιζέλεια - Χανιά 2021»: Παρών ο Τεντόγλου και πολλοί ακόμα Έλληνες πρωταθλητές

Με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων πρωταθλητών θα πραγματοποιηθεί το διεθνές μίτινγκ στίβου «Βενιζέλεια - Χανιά 2021» στις 29 και 30 Μαΐου. Ξεχωρίζει ο Μίλτος Τεντόγλου.

«Βενιζέλεια - Χανιά 2021»: Παρών ο Τεντόγλου και πολλοί ακόμα Έλληνες πρωταθλητές

Παρουσία μεγάλων ονομάτων του ελληνικού στίβου θα διεξαχθεί το διεθνές μίτινγκ «Βενιζέλεια - Χανιά 2021», το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (29-30 Μαΐου) στα Χανιά.

Οι διοργανωτές του μίτινγκ έδωσαν ήδη στη δημοσιότητα ως πρώτες συμμετοχές τα ονόματα των Μίλτου Τεντόγλου (μήκος), Χρήστου Φραντζεσκάκη (σφυροβολία), Ανδρέα Δημητράκη (1.500 μέτρα), Κώστας Ζήκου (100 μέτρα), Ραφαέλας Σπανουδάκη (100 μέτρα), Τατιάνας Γκούσιν (ύψος), Ειρήνης Βασιλείου (400 μέτρα), Ανδριάννας Φέρρα (400 μέτρα), Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μέτρα με εμπόδια) και Σπυριδούλας Καρύδη (τριπλούν).

Το διεθνές μίτινγκ στίβου «Βενιζέλεια – Χανιά 2021» αποτελεί αγώνα επίτευξης ορίων για τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις του 2021 και δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες και ξένους πρωταθλητές, ανάλογα με την κατάταξή τους στα αγωνίσματα, να κερδίσουν βαθμούς στην προσπάθειά τους για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι κανονισμοί της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου απαιτούν τη συμμετοχή σε κάθε αγώνισμα τριών τουλάχιστον Ευρωπαίων αθλητών από τρεις διαφορετικές χώρες και επιπλέον της συμμετοχής των Ελλήνων πρωταθλητών. Μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν πρωταθλητές και πρωταθλήτριες από 27 και περισσότερες χώρες, τηρώντας όλες τις υγειονομικές διατάξεις και πρωτόκολλα σχετικά με τον κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι στα αγωνίσματα θα συμμετάσχει και μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών των σωματείων της Κρήτης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το διεθνές μίτινγκ συνδιοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, ο ΑΟ Κύδων Χανίων και ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων και με την υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά, του Δήμου Αποκορώνου και του ΕΑΚ Χανίων.