Ο Μίλτος Τεντόγλου στα «Βεργώτεια 2021»

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα κάνει τον πρώτο του αγώνα μετά το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, στα «Βεργώτεια 2021».

Ο Μίλτος Τεντόγλου στα «Βεργώτεια 2021»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι αγώνες στίβου «Βεργώτεια», που θα γίνουν το Σάββατο (15/5) στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου. Δυνατά ονόματα του στίβου βρίσκονται ήδη στο Αργοστόλι, προκειμένου είτε να κάνουν τον πρώτο τους αγώνα στη σεζόν, είτε να συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους.

Οι αγώνες διοργανώνονται για 6η χρονιά από την ΓΕ Κεφαλληνίας με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, τον Δήμο Αργοστολίου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων και το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή και την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, ενώ είναι ενταγμένοι στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα κάνει τον πρώτο του αγώνα μετά το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, ωστόσο αυτή τη φορά θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα 100 μέτρα.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι, μετά το Ευρωπαϊκό κλειστού προχώρησε σε αποκατάσταση του προβλήματος στο γόνατο κι ακόμη δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει τους αγώνες στο μήκος.

Στην Κεφαλλονιά θα είναι και η Βούλα Παπαχρήστου, που θα συμμετάσχει στο μήκος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους αγώνες που ακολουθούν στο βασικό της αγώνισμα, το τριπλούν. Με μήκος θα ξεκινήσει τη χρονιά και η Σπυριδούλα Καρύδη, που το περσινό καλοκαίρι ξεχώρισε με το άλμα της στα 6,71 μέτρα..

Δυνατός αγώνας θα γίνει στα 100 μ. με τις Ραφαέλα Σπανουδάκη, Μαρία Γάτου και Ελισάβετ Πεσιρίδου να παίρνουν θέση εκκίνησης. Η Σπανουδάκη θα κάνει ντεμπούτο στη σεζόν, λίγους μήνες από το εντυπωσιακό 7.23 στα 60 μ., ενώ η Γάτου θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στην παρουσία των Διασυλλογικών Αγώνων, όπου με την βοήθεια του ανέμου έτρεξε τα 100 μ. σε 11.23 (3.7). Από τη συμμετοχή στους διασυλλογικούς αγώνες προέρχεται και η Πεσιρίδου, που πέτυχε στα 100 μ. εμπ. 13.41. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ξεχωρίζει ακόμη ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (2ος Πανελληνιονίκης 2020 - επίδοση 10.43), αλλά και ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ωραίος αγώνας θα γίνει στο ύψος των γυναικών με τη Μαρίγια Βούκουβιτς (Μαυροβούνιο) να προέρχεται από το 1,93 μ. τον φετινό χειμώνα και τη συμμετοχή στον τελικό του ύψους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Η Ιωάννα Ζάκκα τον χειμώνα συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού και ξεπέρασε το 1,87 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της στον κλειστό. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζει και η Τατιάνα Γκούσιν, που επιστρέφει φέτος μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς του 2020, αλλά και η Δέσποινα Μαλταμπέ.

Στο ύψος ανδρών ξεχωρίζει ο Βασίλης Κωνσταντίνου (Κύπρος) με ατομικό ρεκόρ 2,28 μ. και ο Αντώνης Μέρλος, που στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ξεπέρασε τα 2,06 μέτρα. Στη σφαιροβολία των Ανδρών θα συμμετάσχουν οι Οδυσσέας Μουζενίδης, Τάσος Λατιφλάρι και Μπόγκνταν Ζντράγκοβιτς (Σερβία).

Τα «Βεργώτεια 2021» θα τιμήσει με την παρουσία της, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους αγώνες και παράλληλα να συνομιλήσει με προπονητές, αθλητές και εκπροσώπους σωματείων.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά μέσα από το κανάλι του ionianTV στο Youtube.

Το πρόγραμμα

17.30 Ύψος (Α)

18.00 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

18.15 100μ. (Γ)

18.15 Μήκος (Γ)

18.30 100μ. (Α), Ύψος (Γ), Σφαιροβολία (Α- Α Κ18)

18.50 80μ. (Κ Κ16)

19.00 Μήκος (Α)

19.20 200μ. (Γ)

19.35 400μ. (Α)