Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Αποκλεισμός με ρεκόρ για τη Μαρινάκου

Η Αναστασία Μαρινάκου τερμάτισε στην έβδομη θέση της τρίτης προκριματικής σειράς των 1.500 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Αποκλεισμός με ρεκόρ για τη Μαρινάκου

Η Αναστασία Μαρινάκου αρχίζει και βρίσκει τον αγωνιστικό της ρυθμό, αφού μέσα από κάθε κούρσα παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Στον τελικό ο Δημήτρης Τσιάμης

Η 24χρονη αθλήτρια τερμάτισε στην έβδομη θέση της τρίτης προκριματικής σειράς των 1.500 μ. σε 4.19.60 και βελτίωσε το 4.19.80, που είχε την φετινή χρονιά.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Πρόκριση στα ημιτελικά για την Ειρήνη Βασιλείου

Η Μαρινάκου κατάφερε φέτος να γυμναστεί δίχως προβλήματα και να κυνηγήσει επιδόσεις προηγούμενων ετών. Την καλύτερη επίδοση στον ημιτελικό των 1.500 μ. σημείωσε η Χάνα Κλέιν (Γερμανία) με 4.09.35, ενώ στον τελικό θα είναι και η Βελγίδα Ελίνα Βάντερελστ (4.10.49), η αθλήτρια που έχει την καλύτερη φετινή επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες.

«Είναι αλήθεια πως ήθελα μια επίδοση κάτω από 4.19.00 και πιστεύω θα το είχα πετύχει αν είχα κάποιες αθλήτριες πιο κοντά μου. Αυτή ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε κλειστό στίβο, το ευχαριστήθηκα. Τρομερή εμπειρία. Είμαι χαρούμενη, που ξεκίνησα τη χρονιά υγιής και είχα καιρό να το κάνω αυτό. Πιστεύω πως είμαι στο σωστό δρόμο, ώστε να κυνηγήσω το καλοκαίρι κάτι καλύτερο. Μου λείπουν κούρσες και αγώνες υψηλού επιπέδου. Αυτό είναι το μειονέκτημα μου αυτή τη στιγμή. Το καλοκαίρι θέλω να κάνω όσο περισσότερους αγώνες γίνεται», είπε η Μαρινάκου με το τέλος του αγώνα.