Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Πρόκριση στα ημιτελικά για την Ειρήνη Βασιλείου

Στα ημιτελικά των 400μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τορούν προκρίθηκε η Ειρήνη Βασιλείου. Τερμάτισε πρώτη σε 52.76, βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ, που ήταν 52.93.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Πρόκριση στα ημιτελικά για την Ειρήνη Βασιλείου

Η Ειρήνη Βασιλείου έκανε σήμερα (5/3) την κούρσα που έψαχνε εδώ και καιρό, στη διάρκεια του προκριματικού των 400 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν.

Τερμάτισε πρώτη σε 52.76, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, που ήταν 52.93 από την περσινή χρονιά.

Η Βασιλείου, παρότι φάνηκε να μένει λίγο πίσω στα πρώτα 200 μ., είχε τις απαραίτητες δυνάμεις να "μαζέψει" τις αντιπάλους της και να προκριθεί απευθείας στον απογευματινό ημιτελικό.

Ο χρόνος της Ελληνίδας ήταν ο 14ος στο σύνολο των επτά σειρών. Η Βασιλείου συμμετέχει για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού είχε προηγηθεί η διοργάνωση του 2019.

«Έμεινα συγκεντρωμένη στην κούρσα. Άλλωστε οι υπόλοιπες αθλήτριες είχαν καλύτερους χρόνους από εμένα, οπότε ήταν φυσιολογικό να φύγουν γρηγορότερα. Ήμουν σε καλή κατάσταση και κατάφερα να κάνω τα περάσματα μου, όπως τα είχα προγραμματίσει. Ο στόχος μου ήταν να προκριθώ στον ημιτελικό και τον πέτυχα. Ο στίβος είναι υπέροχος και ευελπιστώ σε μια εξίσου καλή εμφάνιση και στον ημιτελικό», είπε η Βασιλείου, που έχει κάθε λόγο να σκέφτεται με αισιοδοξία την παρουσία της και στους αγώνες της θερινής περιόδου.