Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Στον τελικό ο Δημήτρης Τσιάμης

Στον τελικό του τριπλούν με άλμα στα 16.38 ο Δημήτρης Τσιάμης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τορούν. Την Κυριακή (7/3) ο τελικός.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Στον τελικό ο Δημήτρης Τσιάμης

Ο Δημήτρης Τσιάμης στην τρίτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατάφερε να πετύχει ότι δεν είχε καταφέρει στις δύο προηγούμενες.

Ο 39χρονος πρωταθλητής του Ολυμπιακού με άλμα στα 16,38 μ. εξασφάλισε θέση στον τελικό του τριπλούν (Κυριακή 7/3).

«Σε όλα τα άλματα πάτησα πίσω. Σε ένα από αυτά ήμουν περίπου 45 εκ. πίσω. Στον τελικό θα είμαι πιο έτοιμος, αν είμαι σωστός στο πάτημα θα μπορώ να κάνω πολύ πάνω από 16,60 μέτρα. Η πίστα είναι πολύ καλή και πιστεύω θα είμαι έτοιμος για μια καλή παρουσία», είπε με το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Τσιάμης.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος δεν μπόρεσε σήμερα (5/3) να κάνει το άλμα που θα ήθελε, ωστόσο αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες από τη συνέχεια του στη διοργάνωση.

Ο νεαρός άλτης πέτυχε 15,61 μ., ενώ είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 15,24 μ. και κατέλαβε την 10η θέση στον προκριματικό.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος, δήλωσε: «Πρώτη συμμετοχή κατηγορία Ανδρών, σίγουρα ήταν μια καλή εμπειρία. Ήμουν έτοιμος να κάνω παραπάνω, είχα ένα μικρό θεματάκι στη διάρκεια του αγώνα, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία.. Σημαντική εμπειρία, που θα είναι χρήσιμη για τη συνέχεια».

Η οχτάδα του τελικού έκλεισε στα 16,28 μ., ενώ την κορυφαία επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο Πέδρο Πιτσάρδο (Πορτογαλία) με 17,03 μ., ενώ δύο ακόμη άλτες ο Χες (Γερμανία) και ο Κοπέλιο (Αζερμπαιτζάν) σημείωσε 16,86 μ. και 16,84 μ., αντίστοιχα. Ο Γερμανός είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του βάθρου των νικητών, της προηγούμενης διοργάνωσης, εκεί όπου ήταν τρίτος.