Ποποβίτσι: «Έσπασε» το στοιχειωμένο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο!

O Νταβίντ Ποποβίτσι κατέρριψε ένα από τα εμβληματικότερα παγκόσμια ρεκόρ της κολύμβησης.  Ο νεαρός Ρουμάνος πήρε το χρυσό μετάλλιο των 100μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και με χρόνο 46.86 «διέγραψε» από τα βιβλία το 46.91 που είχε κάνει ο Βραζιλιάνος Σέζαρ Σιέλο Φίλιο

Ποποβίτσι: «Έσπασε» το στοιχειωμένο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο!

Έναν μήνα πριν κλείσει τα 18 του χρόνια, ο Νταβίντ Ποποβίτσι κατέρριψε ένα από τα εμβληματικότερα παγκόσμια ρεκόρ της κολύμβησης, και μάλιστα στην ίδια πισίνα που είχε επιτευχθεί. Ο νεαρός Ρουμάνος πήρε το χρυσό μετάλλιο των 100μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και με χρόνο 46.86 «διέγραψε» από τα βιβλία το 46.91 που είχε κάνει ο Βραζιλιάνος Σέζαρ Σιέλο Φίλιο στις 30 Ιουλίου 2009, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που είχε φιλοξενηθεί τότε στο Foro Italico.

Το ρεκόρ εκείνο είχε σημειωθεί με χρήση του -απαγορευμένου έκτοτε- μαγιό εξελιγμένης τεχνολογίας και θεωρήθηκε περίπου... ακατάρριπτο. Ο Κάλεμπ Ντρέσελ το πλησίασε (46.96) στο Παγκόσμιο της Γκουανγκζού, αλλά αυτό που δεν πέτυχε ο Αμερικανός σουπερστάρ έμελλε να το κάνει ένας 18χρονος Ρουμάνος, που ήταν μόλις πέντε ετών όταν ο Σιέλο Φίλιο σημείωνε την ιστορική του επίδοση στη Ρώμη.