Κολύμβηση: Αναχώρησε για Αμπού Ντάμπι το πρώτο γκρουπ

Αναχώρησε για το Αμπού Ντάμπι το πρώτο γκρουπ της Ελληνικής ομάδας που θα λάβει μέρος στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας (16-21 Δεκεμβρίου), αλλά και το FINA Marathon Swim World Series – Grand Finale (15-16 Δεκεμβρίου).

Κολύμβηση: Αναχώρησε για Αμπού Ντάμπι το πρώτο γκρουπ

Για το Αμπού Ντάμπι αναχώρησε το πρώτο γκρουπ της Ελληνικής ομάδας. Θυμίζουμε πως τα μέλη της Εθνικής θα λάβουν μέρος στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας (16-21 Δεκεμβρίου), αλλά και στο FINA Marathon Swim World Series – Grand Finale (15-16 Δεκεμβρίου).

Συγκεκριμένα στο αεροπλάνο μπήκαν οι αθλητές Απόστολος Χρήστου, Γιώργος Σπανουδάκης, Δημήτρης Μάρκος, Μαρίλεια Δρασίδου, Άλκης Κυνηγάκης, Νεφέλη – Ευαγγελία Γιαννοπούλου, ο Τεχνικός Διευθυντής Κολύμβησης της ΚΟΕ Βαγγέλης Κοζομπόλης, ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης & Επιστημονικής υποστήριξης στην ΚΟΕ Αλέξανδρος Νικολόπουλος, ο συνεργαζόμενος Ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Βελέντζας και ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Δεμέτης. Από το Λονδίνο θα «πετάξει» για το Άμπου Ντάμπι ο Ανδρέας Βαζαίος.

Την Τετάρτη (15/12, 14.30) θα μεταβούν επίσης και οι: Άννα Ντουντουνάκη, Γεωργία Δαμασιώτη, το μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ και συνέφορος Κολύμβησης Νίκος Ξυλούρης, μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Κυριάκο Γιαννόπουλο.

Οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου επεσήμαναν από τη πλευρά τους:

Άννα Ντουντουνάκη: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που θα λάβω μέρος σε μια ακόμη πολύ μεγάλη διοργάνωση. Μαζί με τον Απόστολο (Χρήστου) και τον Ανδρέα (Βαζαίος), προερχόμαστε από μια μεγάλη περίοδο αγώνων, κάτι που για μένα προσωπικά είναι πρωτόγνωρο. Δεν αποτελούσαν στόχο όλοι οι αγώνες αλλά σίγουρα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Καζάν τα δείγματα ήταν εξαιρετικά θετικά και αυτό μου δημιούργησε πολλές ελπίδες και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το πανελλήνιο ρεκόρ με 56.35 που σημείωσα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμένα αλλά δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή επίδοση που μπορούσα να σημειώσω. Θα προσπαθήσω να πάω όσο καλύτερα μπορώ».

Απόστολος Χρήστου: «Θα λάβω μέρος για τέταρτη φορά σε ανάλογη διοργάνωση. Όλοι οι αθλητές έχουμε δείξει πολύ καλά δείγματα και θεωρώ πως και αυτή τη φορά η παρουσία μας θα είναι επιτυχημένη. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε να κλείσουμε με επιτυχία το 2021 και να ξεκινήσουμε με όρεξη για το 2022 που υπάρχουν πολλές και σπουδαίες διοργανώσεις. Προσωπικά το Παγκόσμιο στο Αμπού Ντάμπι αποτελεί ένα από τους στόχους μου της χρονιάς που διανύουμε».

Μαρία – Θάλεια Δρασίδου: «Η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα αποτελέσει για εμένα μια πολύ μεγάλη εμπειρία. Θα ήθελα να προκριθώ σε έναν τελικό και θα το παλέψω όσο περισσότερο μπορώ. Νομίζω ότι οι φετινές μου επιδόσεις είναι πολύ σημαντικές. Η συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης αποτέλεσε για εμένα ένα σημαντικό κίνητρο για παραπάνω πράγματα. Έβαλα νέους στόχους, θεωρώ ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου όλων των ετών. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά».

Γιώργος Σπανουδάκης: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρίσκεσαι σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανάμεσα σε πολύ καλούς κολυμβητές και κολυμβήτριες, παίρνεις σημαντικά μαθήματα. Η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό στο Καζάν αποτέλεσε ένα τεστ για μένα, είδα τα λάθη μου και θα προσπαθήσω να τα διορθώσω. Η πρόκριση μου όμως στον τελικό αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία καθώς κολύμπησα δίπλα σε μεγάλους αθλητές. Τώρα αισθάνομαι ακόμη πιο έτοιμος. Πάω για ατομικό ρεκόρ, πρώτος μου στόχος είναι η πρόκριση σε ημιτελικό και ελπίζω να πανηγυρίσει η ομάδα μας την κατάκτηση ενός μεταλλίου».

Γεωργία Δαμασιώτη: «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση γυναικών. Ο στόχος μου είναι η επίτευξη ατομικού ρεκόρ. Αποτελεί τιμή μου να είμαι μέλος μιας τόσο υψηλού επιπέδου αποστολής».

Δημήτρης Μάρκος: «Είναι και για εμένα το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που λαμβάνω μέρος. Μια νέα εμπειρία, πολλά τα ερεθίσματα. Η συνεχής βελτίωση και η επίτευξη ατομικών ρεκόρ αποτελούν τους στόχους μου».

Άλκης Κυνηγάκης: «Κάθε αγώνας, κάθε διοργάνωση είναι κάτι το διαφορετικό. Στο αγώνισμα μας στην ανοιχτή θάλασσα, η προσαρμογή και οι καιρικές συνθήκες διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο. Ελπίζω να τα καταφέρω, το βέβαιο είναι πως θα προσπαθήσω για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Νεφέλη – Ευαγγελία Γιαννοπούλου: «Δεν έχω πολλές συμμετοχές σε αγώνα 10 χιλιομέτρων. Θέλω να μάθω μέσα από τον αγώνα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά τους οι προπονητές είπαν:

Βαγγέλης Κοζομπόλης: «Ο στόχος μας είναι ένα μετάλλιο, και η είσοδος σε 3-5 τελικούς, είναι κάτι ρεαλιστικό. Το επίπεδο των αγώνων προβλέπεται πολύ υψηλό και άκρως ανταγωνιστικό, με την πλειοψηφία των καλύτερων του κόσμου να είναι παρόντες. Και στην ανοιχτή θάλασσα θα αγωνιστούν σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι του αθλήματος. Ολοι οι αθλητές μας που θα λάβουν μέρος έχουν πολλές πιθανότητες να προκριθούν στους ημιτελικούς και είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουν ατομικά και πανελλήνια ρεκόρ. Να κλείνει όλο και περισσότερο η ψαλίδα από τους κορυφαίους του κόσμου. Υπερπολύτιμη θα είναι και η αγωνιστική εμπειρία. Είναι η τέταρτη μεγάλη διοργάνωση του 2021 (Ευρωπαϊκό σε πισίνα 50μ., Ολυμπιακοί Αγώνες, Ευρωπαϊκό 25άρας οι προηγούμενες) και η Ελληνική Κολύμβηση έχει δείξει πως τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί βήματα προόδου. Οι αθλητές μας τα έχουν πάει περίφημα το 2021 και αισιοδοξούμε πως και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα έχουμε ανάλογη επιτυχία».

Παναγιώτης Βελέντζας: «Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια τόσο μεγάλη αποστολή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας. Έφτασε νομίζω η στιγμή να πανηγυρίσουμε τη κατάκτηση ενός μεταλλίου. Τα τρία παιδιά (Ντουντουνάκη, Χρήστου, Βαζαίος) προέρχονται από μια πολύ «γεμάτη» χρονιά αλλά αυτό πιστεύω θα λειτουργήσει θετικά στο Παγκόσμιο. Όλοι έχουν όρεξη για το καλύτερο αποτέλεσμα, θα σταθούμε δίπλα στα παιδιά, η ελληνική κολύμβηση πιστεύω πως μπορεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο».

Αλέξανδρος Νικολόπουλος: «Όλοι οι αθλητές μας έχουν δείξει πως μπορούν να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Παλαιότερα δεν είχαν τόση μεγάλη διάρκεια οι αθλητές μας, τώρα έχουμε τη δυναμική. Θα είναι ένα εξόχως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Ανδρέας (Βαζαίος) βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, και έχει υψηλές προσδοκίες από αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».