Τεχνική κολύμβηση: Χρυσό ο Καλαϊτζόπουλος, ασημένιο η Μανιάτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ο 18χρονος Χρήστος Καλαϊτζόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200 μ. διπλά πέδιλα και η 16χρονη Κατερίνα Μανιάτη το ασημένιο στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος των Γυναικών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης.

Τεχνική κολύμβηση: Χρυσό ο Καλαϊτζόπουλος, ασημένιο η Μανιάτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των Ελλήνων κολυμβητών στην δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, που διεξάγεται στο Τομσκ της Ρωσίας, καθώς η χώρα μας πανηγύρισε την κατάκτηση άλλων δύο μεταλλίων, φτάνοντας συνολικά τα τέσσερα μέχρι σήμερα.

Ο 18χρονος Χρήστος Καλαϊτζόπουλος με καταπληκτική κούρσα στον τελικό των 200 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 1:36.05, ενώ στον ίδιο τελικό μετείχε και ο Παρασκευάς Καλαϊτζόπουλος, που πήρε την 7η θέση με 1:37.98.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την πρώτη παγκόσμια θέση, κάτι για το οποίο δουλεύαμε καιρό με τους προπονητές. Ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος στη Ρωσία. Είμαι συγκινημένος, χαρούμενος και πρώτος στον κόσμο. Όλα αυτά μέσα σε μια χρόνια που ταλαιπωρηθήκαμε πολύ λόγω της πανδημίας», είπε σε δηλώσεις του ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος.

Νωρίτερα, στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος των Γυναικών είχε ριχθεί στη μάχη η Κατερίνα Μανιάτη, με την 16χρονη και πολλά υποσχόμενη κολυμβήτρια να κατακτά την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 1:47.23.

«Ήταν μια απίστευτη μέρα, γεμάτη συγκινήσεις. Παρά την ελλιπή προετοιμασία λόγω του covid-19, κατάφερα να φέρω το αποτέλεσμα το οποίο επιθυμούσα. Ήταν για μένα όνειρο ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και έγινε πραγματικότητα. Θα ήθελα να ευχαριστησω τον προπονητή μου Πέτρο Χαϊδάρη, που πίστεψε σε μένα, καθώς και την οικογένεια μου», σημείωσε η Μανιάτη.

Στις υπόλοιπες επιδόσεις των αθλητών της ελληνικής αποστολής, στον τελικό των 100 μ. υποβρύχιο Ανδρών, ο Χρήστος Μπόνια πήρε την 6η θέση με 33.79, ενώ στα 200 μ. επιφάνεια Γυναικών η Ειρήνη Δεληγιάννη ήταν 8η με 1:32.91.

Πέραν αυτών, στη σκυταλοδρομία 4Χ 100 μ. διπλά πέδιλα mixed, η Εθνική ομάδα με τους Στυλιανό Χατζηλιάδη, Σοφία Κτενά, Κατερίνα Μανιάτη, Χρήστο Μπόνια τερμάτισε στην 7η θέση με 3:08.19 και στα 1.500 μ. επιφάνεια Ανδρών ο Μάριος Αρμούτης ήταν 12ος με 13:08.79.