«Δύο στα δύο» ο Ολυμπιακός, 68-60 τον Αμύντα!
Πήρε τη νίκη ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αμύντα
«Δύο στα δύο» στο πρωτάθλημα, για την ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού. Την Κυριακή (11/10) το μεσημέρι, οι «ερυθρόλευκες» του Αχμέντ Ενζόγια επικράτησαν με 68-60 του Αμύντα εκτός έδρας, στο κλειστό γυμναστήριο του Υμηττού, για το ματς της 2ης αγωνιστικής της Allwyn GBL 1, συνεχίζοντας νικηφόρα την πορεία τους.
Τα κορίτσια του Ολυμπιακού στρέφουν την προσοχή τους στην Ευρώπη και στη φάση των ομίλων του Eurocup, αφού την Τετάρτη (14/10) στις 19:00, αντιμετωπίζουν την Μπάξι Φερόλ στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο του Μοσχάτου, για το ματς της 1ης αγωνιστικής.
Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίοδο, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ (17-16), όμως ανέβασε… ταχύτητα και με καλάθι και φάουλ της Χριστινάκη (1:03), προσπέρασε με 19-17. Στα 23 δευτερόλεπτα, η Πεντάντε σκόραρε, με λέι απ και διαμόρφωσε το 21-19 του πρώτου δεκάλεπτου. Στο 6:14 της δεύτερης περιόδου, οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν στο +9 (24-33), με τρίποντο της Μάλι, με την Φάνκαμ (5:38) να «γράφει» το +10 (24-34). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Θρύλο μπροστά, με +14 (29-43).
Στην τρίτη περίοδο, με δύο βολές της Εγουόντο (5:45), ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 51-38. Ωστόσο, οι γηπεδούχες αντέδρασαν και μείωσαν στο καλάθι, για το 56-54 του τρίτου δεκάλεπτου. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η Κολλάτου «έγραψε» το 67-56, 3:31 για το τέλος, με τις «ερυθρόλευκες» να επικρατούν με 68-60.