Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Πρόκριση για Δράκου, αποκλείστηκε ο Γκολομέεβ

Η Νόρα Δράκου προκρίθηκε στα ημιτελικά στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Αποκλείστηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα 100μ. ελεύθερο από τα ημιτελικά!

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Πρόκριση για Δράκου, αποκλείστηκε ο Γκολομέεβ

Η Νόρα Δράκου κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς. Η 29χρονη πρωταθλήτρια κατετάγη 15η στα 50μ. ύπτιο με 28.39 και το απόγευμα (19:49) θα αγωνιστεί σε ακόμη έναν ημιτελικό, στην πέμπτη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους ημιτελικούς των 100μ. ελεύθερο αφού με το 49.05 κατετάγη 23ος και ο τελευταίος που πέρασε, ο Ουκρανός Σέρτζι Σεβτσόφ, έκανε 49.02! Στο ίδιο αγώνισμα ο Οδυσσέας Μελαδίνης πήρε την 62η θέση με 50.19.

Ο Στέφανος Δημητριάδης με 1:59.32 πήρε την 25η θέση στα 200μ. πεταλούδα στην επιστροφή του στις μεγάλες διοργανώσεις. Η Μαρίλεια Δρασίδου στα 100μ. πρόσθιο με 1:10.80 (είχε 1:10.87) κατετάγη 51η μεταξύ 60 αθλητριών που αγωνίστηκαν και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγωνίσματος.

Στα 1500 ελεύθερο ο Δημήτρης Νέγρης με επίδοση 15.46.78 κατέλαβε την 22η θέση.

Ο Άκης Οικονόμου, ένας από τους πέντε προπονητές που συνοδεύουν την αποστολή στην Ουγγρική πρωτεύουσα σχολίασε την ελληνική παρουσία στο πρωινό πρόγραμμα της Τρίτης, τονίζοντας:

«Στα 100 ελεύθερο είχαμε μια ικανοποιητική παρουσία από την προσπάθεια και των δυο αθλητών. Χάθηκε για λίγο ο ημιτελικός από τον Κριστιάν που πιθανότατα είναι επηρεασμένος από το ταξίδι που έγινε τις τελευταίες ημέρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στα 100 πρόσθιο η απειρία και το άγχος δεν επέτρεψαν στην Μαρίλεια Δρασίδου να ξεκινήσει την κούρσα πιο δυναμικά, με αποτελέσματα να φέρει μια επίδοση κοντά στο ατομικό της ρεκόρ.

Ο στόχος της Νόρας Δράκου ήταν ο ημιτελικός στα 50 ύπτιο, γεγονός που επιτεύχθηκε. Είμαστε στην χρονική στιγμή όπου δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημα που της δημιούργησε η ασθένεια του τελευταίου μήνα. Δείχνει ότι είναι αρκετά δυνατή και ελπίζω να ανακάμψει κατά την διάρκεια των αγώνων.

Ο Στέφανος Δημητριάδης έκανε μια καλή προσπάθεια στα 200 πεταλούδα, αλλά κάποια τεχνικά λάθη τον άφησαν εκτός ημιτελικού. Στο πρωτάθλημα αυτό δεν συγχωρούνται λάθη τακτικής και απειρίας. Έχουμε το απόγευμα μπροστά μας τους τελικούς και τους ημιτελικούς και εύχομαι να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».