Ευρωπαϊκό ΑμεΑ: Κινδυνεύει με αποβολή η ελληνική αποστολή

Τέσσερα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ της Μαδέρα συνελήφθησαν εκτός «φούσκας» και επίκειται αποβολή ολόκληρης της ομάδας από την διοργάνωση

Ευρωπαϊκό ΑμεΑ: Κινδυνεύει με αποβολή η ελληνική αποστολή

Τέσσερα μέλη της ελληνικής αποστολής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ της Μαδέρα βρίσκονται στο επίκεντρο αρνητική δημοσιότητας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα «thrakisports.gr», τα συγκεκριμένα άτομα (δύο αθλητές και δύο προπονητές-συνοδοί) συνελήφθησαν από τις πορτογαλικές αρχές εκτός της «φούσκας» που έχει δημιουργηθεί για τη διοργάνωση.

Για λόγους υγειονομικής ασφάλειας, οι συμμετέχοντες δεν έχουν πολλά περιθώρια μετακινήσεων πέραν του κολυμβητηρίου και του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρει πως τα συγκεκριμένα άτομα συνελήφθησαν από τις πορτογαλικές Αρχές, αφού κυκλοφορούσαν στην πόλη χωρίς προφανώς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια.

Ο καθένας από τους παραβάτες αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ. Ωστόσο όμως υπάρχει και ο κίνδυνος να αποκλειστεί όλη η ελληνική αποστολή από τους αγώνες, με ό, τι αυτό μπορεί να σημαίνει για όσους αθλητές ήλπιζαν να πιάσουν σε αυτήν την διοργάνωση τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, οι διοργανωτές απαγόρευσαν το Σάββατο (15/5) στους Έλληνες κολυμβητές και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής να μεταβούν στο κολυμβητήριο για να προπονηθούν.

Από εκεί και πέρα η Ελληνική Ομοσπονδία ΑμεΑ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις και δίνει μεγάλη «μάχη», ο όποιος αποκλεισμός να αφορά μόνο τους συγκεκριμένους τέσσερις αθλητές και όχι όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής.