Οικονόμου: «Στόχος οι προκρίσεις στους τελικούς»

Ξεκινούν τη Δευτέρα (17/5) και οι αγώνες της κλασικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου. Οι δηλώσεις του προπονητή, Άκη Οικονόμου.

Οικονόμου: «Στόχος οι προκρίσεις στους τελικούς»

Αρχίζουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου στην Βουδαπέστη οι αγώνες της κλασικής κολύμβησης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο πρόγραμμα του οποίου μετέχουν 18 Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αποστολή των τελευταίων ετών στην κορυφαία αυτή διοργάνωση.

Μεταξύ των 18 αθλητών μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει παιδιά με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις στην αντίστοιχη διοργάνωση, αλλά και νέα στελέχη της ελληνικής κολύμβησης.

Ένας από τους πέντε ομοσπονδιακούς προπονητές που συνοδεύει την αποστολή στην ουγγρική πρωτεύουσα, είναι ο Άκης Οικονόμου.

Μιλώντας στην σελίδα της Ομοσπονδίας ο Έλληνας τεχνικός υποστηρίζει ότι στόχος της Εθνικής ομάδας είναι οι υψηλές διακρίσεις, η πρόκριση σε τελικούς της διοργάνωσης και η απόκτηση εμπειριών από τα νέα στελέχη που απαρτίζουν την ομάδα και τα οποία εκφράζουν το αύριο της κλασικής κολύμβησης στην χώρα μας.

Οι δηλώσεις του Άκη Οικονόμου:

«Είμαστε αισιόδοξοι για μια ικανοποιητική εμφάνιση στο πιο πολυπληθές και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που έχει διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια.

Όλες οι ομάδες έχουν κατέβει υπερπλήρεις λόγω τις έλλειψης αγωνιστικών εκδηλώσεων το προηγούμενο διάστημα.

Στόχος για αυτή τη νέα ομάδα να φέρει διακρίσεις, προκρίσεις σε ημιτελικούς και τελικούς, αλλά και να φέρει στο προσκήνιο και τα νέα μέλη της που πλέον απαρτίζουν την Εθνική ομάδα.

Από μεριά μας θα κάνουμε τη μέγιστη προσπάθεια».