Γιατί χαιρέτησε στρατιωτικά ο αντίπαλος του Πετρούνια (vid)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε χθες 2/11 το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο των κρίκων στη Ντόχα.

Γιατί χαιρέτησε στρατιωτικά ο αντίπαλος του Πετρούνια (vid)

Παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη φορά στέφθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης με 15,366 βαθμούς πήρε την πρώτη θέση παρά τον πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε στον αριστερό ώμο του και μάλιστα λίγες μέρες πριν μπει στο χειρουργείο για την αποκατάσταση του.

Ωστόσο, την ώρα της απονομής του Λευτέρη Πετρούνια τα περισσότερα βλέμματα έπεσαν στον Αρτούρ Ζανέτι ο οποίος βρισκόταν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Κατά την ανάκρουση του ελληνικού ύμνου, ο Βραζιλιάνος γυμναστής χαιρέτησε στρατιωτικά. Πολλοί παραξενεύτηκαν όμως η κίνηση του Βραζιλιάνου έχει να κάνει με το ότι ο Βραζιλιάνος γυμναστής είναι μέλος της πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας και υποχρεούται να στέκεται χαιρετώντας στρατιωτικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άλλωστε που κάνει την συγκεκριμένη κίνηση ο Ζανέτι καθώς έχει επαναλάβει τον ίδιο χαιρετισμό κάθε φορά που ανέβηκε στο βάθρο, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας έως τις εγχώριες βραζιλιάνικες και διεθνείς διοργανώσεις.