Αδαμίδης: «Το μεγαλύτερο μετάλλιο για τα θύματα είναι να βγουν και να μιλήσουν»

Αποφασισμένοι και αποφασισμένες να καταθέσουν συγκεκριμένα ονόματα και περιστατικά βίας και παρενόχλησης, όταν κληθούν από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, είναι οι αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής, όπως γνωστοποίησαν μέσω του δικηγόρου τους Αλέξανδρου Αδαμίδη.

Αδαμίδης: «Το μεγαλύτερο μετάλλιο για τα θύματα είναι να βγουν και να μιλήσουν»

Αποφασισμένοι και αποφασισμένες να καταθέσουν συγκεκριμένα ονόματα και περιστατικά όταν κληθούν από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές είναι οι αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής που κατήγγειλαν προπονητές για ψυχολογική και σωματική βία, αλλά και σεξουαλική παρενόχληση, όπως γνωστοποίησαν μέσω του δικηγόρου τους Αλέξανδρου Αδαμίδη.

Ενόργανη: Σοκαριστικές καταγγελίες – Βασανιστήρια, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, φαγητό στα σκουπίδια!

Κατά τον ίδιο, ο κατάλογος των καταγγελλόντων ξεπερνάει τους 30, καθώς στην αρχική επιστολή των 22 αθλητών και αθλητριών προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση, προστέθηκαν κι άλλα ονόματα, ανάμεσα στα οποία είναι και γονιών, παιδιά των οποίων ασχολούνται σήμερα με την γυμναστική.

Ενόργανη γυμναστική - Δήμητρα Καστρίτση: «Με έσερναν σε όλο το γήπεδο, μάτωναν τα αυτιά μου»

«Στην αρχή υπολογίζαμε ότι τα περιστατικά έφταναν μέχρι το 2010, πλέον δέχομαι καταγγελίες και για το σήμερα» είπε ο κ. Αδαμίδης που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ενόργανη: Η θέση της Ομοσπονδίας για τις καταγγελίες

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο δικηγόρος ανέφερε ότι τα καταγγελλόμενα πρόσωπα είναι «σωματειακοί προπονητές και προπονητές σε επίπεδο εθνικής ομάδας» και πρόσθεσε ότι «κάποιοι έχουν θέσεις και ασχολούνται ακόμη με τον αθλητισμό». Ζήτησε δε από τους θύτες, κατ' εντολή των αθλητών και αθλητριών που εκπροσωπεί νομικά, «να σταματήσουν τη συγγνώμη και εμπράκτως να τη δείξουν με παραιτήσεις».

Αναφερόμενος στην ψυχολογική κατάσταση που βιώνουν οι εντολείς του, ο κ. Αδαμίδης μίλησε για «ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση», διαβεβαιώνοντας ότι θα «αντέξουν την πίεση», καθώς, όπως είπε, είναι αποφασισμένοι. «Αυτό είναι το μεγαλύτερο μετάλλιο που μας δίνουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.