Ενόργανη: Η θέση της Ομοσπονδίας για τις καταγγελίες

Η Ομοσπονδία της γυμναστικής πήρε θέση για τις καταγγελίες που έγιναν στην ενόργανη με 22 αθλήτριες και αθλητές να μιλούν για σωματική, ψυχολογική βία και σεξουαλικές παρενοχλήσεις!

Ενόργανη: Η θέση της Ομοσπονδίας για τις καταγγελίες

Η ανακοίνωση του νέου προέδρου της Ομοσπονδίας, Θάνου Σταθόπουλου:

«Έλαβα γνώση της επιστολής των πρώην αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής. Λόγω της σπουδαιότητας των καταγγελλομένων, συγκαλώ σήμερα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στις 18.00 το απόγευμα. Σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι, τόσο εγώ προσωπικά όσο και το νεοεκλεγέν ΔΣ, θα συμβάλλουμε αποφασιστικά στην διερεύνηση των όσων καταγγέλλονται.

Ενόργανη: Σοκαριστικές καταγγελίες – Βασανιστήρια, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, φαγητό στα σκουπίδια!

Στα πλαίσια αυτά, θα ζητήσω από τους καταγγέλλοντες συνάντηση ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν οι καταγγελίες, τόσο χρονικά, όσο και ονομαστικά για τους προπονητές που τυχόν εμπλέκονται στα καταγγελλόμενα περιστατικά, καθώς οι αναγραφόμενες καταγγελίες είναι αόριστες και δεν συγκεκριμενοποιούνται.

Θέλω να δηλώσω ότι θα προχωρήσουμε στην πλήρη διαλεύκανση των καταγγελλομένων, αλλά δεν θα αφήσω να στιγματιστεί το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής και οι Έλληνες προπονητές που έχουν χαρίσει στη χώρα μας τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια με τον Ιωάννη Μελισανίδη, τον Δημοσθένη Ταμπάκο και τον Λευτέρη Πετρούνια. Σε κάθε περίπτωση, τόσο εγώ, όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είμαστε δίπλα και υποστηρίζουμε στους αθλητές και τις αθλήτριες που καταγγέλλουν τα γεγονότα αυτά».