Ενόργανη: Σοκαριστικές καταγγελίες – Βασανιστήρια, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, φαγητό στα σκουπίδια!

Σοκάρουν οι καταγγελίες στην ενόργανη γυμναστική με 22 αθλήτριες και αθλητές να μιλούν για σωματική, ψυχολογική βία και σεξουαλικές παρενοχλήσεις!

Ενόργανη: Σοκαριστικές καταγγελίες – Βασανιστήρια, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, φαγητό στα σκουπίδια!

22 αθλήτριες και αθλητές από το χώρο της ενόργανης, έστειλαν επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για άμεση παρέμβαση της Πολιτείας ώστε να προχωρήσουν σε κάθαρση στο άθλημά τους.

Τις καταγγελίες-αποκαλύψεις φέρνει στο «φως» η Εφημερίδα των Συντακτών και η καταγραφή των γεγονότων ξεκινά από το 1985.

Στην επιστολή αναφέρεται: «Οι προπονητές για να συνετίσουν τους αθλητές - τριες τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και στο σώμα, καθώς επίσης με κλωτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα. Άρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης μέχρι το σημείο εκκίνησης για να επαναλάβουν το πρόγραμμά τους, ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα».

Οι προπονητές πετούσαν αντικείμενα στα παιδιά, ενώ είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στην διατροφή τους, με αποτέλεσμα κάποιοι αθλητές να υποσιτίζονται και κάποιοι απ' αυτούς έψαχναν στα σκουπίδια στα ξενοδοχεία των αποστολών για να φάνε κάτι παραπάνω.

«Οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγκάτο ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, με πρόσχημα την βελτίωση της ευλυγισίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη για να τους δείξουν "πως να κάνουν σωστά την άσκηση».

Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις που η παρενόχληση ήταν έξω από τα όρια της προπονητικής διαδικασίας. Πρόσωπα παρενοχλούσαν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά και τα συμβούλευαν να το κρατήσουν μυστικό. Όλο αυτό έφτασε σε σημείο εμμονής, με τα παιδιά να κρύβονται και να κλειδώνονται όπου μπορούσαν για να αποφύγουν τα άτομα αυτά».

Προπονητές ανάγκαζαν τον αθλητή ή την αθλήτρια να μείνει με τα εσώρουχα στην προπόνηση, ως μορφή «τιμωρίας» για την λανθασμένη εκτέλεση κάποιας άσκησης.