Εβελίνα Μάγια, μια 16χρονη στην Εθνική ομάδα

Εβελίνα Μάγια, μια 16χρονη στην Εθνική ομάδα

Πριν κλείσει τα 16 της χρόνια, η Εβελίνα Μάγια θα κάνει το ντεμπούτο της στην Εθνική ομάδα της ενόργανης γυμναστικής. Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 2002 και θα είναι το νέο πρόσωπο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού, που θα διεξαχθεί από τις 15 έως και τις 18 Μαρτίου.

«Στο Μπακού θα αγωνιστώ στο έδαφος, στη δοκό και στους ασύμμετρους ζυγούς. Αγαπημένο μου όργανο είναι η δοκός, αλλά πιστεύω ότι και το πρόγραμμά μου στο έδαφος είναι καλό. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να μπω σε έναν τελικό, αλλά θα το κυνηγήσω και ξέρω ότι θα έχω πιθανότητες, αρκεί να εκτελέσω τα προγράμματά μου με πολύ λίγες βαθμολογικές μειώσεις», τόνισε η νεαρή πρωταθλήτρια, που παραδέχθηκε ότι θα έχει το άγχος της πρώτης φοράς:

«Προφανώς θα έχω λίγο άγχος, αφού είναι η πρώτη χρονιά μου στην κατηγορία γυναικών και θα αγωνιστώ απέναντι σε αθλήτριες πολύ πιο έμπειρες. Δεν είναι όμως κάτι που με φοβίζει, απεναντίας πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».

Και προσθέτει: «Φέτος έχουμε Μεσογειακούς Αγώνες τον Ιούνιο, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Αύγουστο και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Οκτώβριο. Θα προσπαθήσω να μπω στην ομάδα που θα επιλεγεί για κάποια αυτές τις διοργανώσεις και, εφόσον τα καταφέρω, θα επιδιώξω να κάνω καλές εμφανίσεις».

Η Μάγια είχε συμμετάσχει ως νεανίδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016 και στο περσινό Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ολυμπιακής Νεότητας EYOF 2017. Μαθήτρια της Α΄ Λυκείου, προπονείται φέτος υπό τις οδηγίες του Θανάση Σαλάγα και της Ιουλίας Παλαμάρα.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ