Ανδρέας Γεωργακόπουλος: «Οφείλω πολλά στους γονείς μου, μεγάλο ρόλο έχει παίξει και ο Νίκος Γέμελος»

Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, ο πρωταθλητής κολύμβησης του Ολυμπιακού, μίλησε για το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων, τους γονείς του και φυσικά τον προπονητή του, Νίκο Γέμελο.

Ανδρέας Γεωργακόπουλος: «Οφείλω πολλά στους γονείς μου, μεγάλο ρόλο έχει παίξει και ο Νίκος Γέμελος»

Ο πρωταθλητής κολύμβησης του Ολυμπιακού Ανδρέας Γεωργακόπουλος μίλησε για το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων, τους γονείς του και φυσικά τον προπονητή του, Νίκο Γέμελο.

Ο τελευταίος είναι αυτός ο οποίος καθοδηγεί τον Ανδρέα καθημερινά στις προπονήσεις. Γεννήθηκε το 2000 και άρχισε να κολυμπάει σε ηλικία έξι ετών. Έχει ως επιδίωξή του τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και είναι μέλος του κλιμακίου των επίλεκτων κολυμβητών που άρχισαν προπονήσεις εδώ και έναν μήνα.

«Το κολύμπι αποτελεί λατρεία για μένα. Ανυπομονώ και μετράω τα λεπτά για την επόμενη προπόνηση. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Ασπρόπυργο, σε μια δύσκολη περιοχή για ένα παιδί που θέλει να κάνει καριέρα στην κλασική κολύμβηση. Νιώθω όμως υπερήφανος που μεγάλωσα εκεί. Θεωρώ τον εαυτό μου, παρά το μικρό της ηλικίας του, ικανό να αντιμετωπίσει πιο ώριμα τα προβλήματα της ζωής. Νομίζω ότι εύκολα καταλαβαίνω ποιοι είναι δίπλα μου και ποιοι όχι.

Μετά από τρεις μήνες αποχής η επιστροφή είναι πάντα δύσκολη. Κατά τη διάρκεια των απαγορευτικών μέτρων κατάφερα με εντατική γυμναστική σε καθημερινή βάση να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Το φετινό καλοκαίρι έχω σαν στόχο να παραμείνω κοντά στα ατομικά μου ρεκόρ. Για το 2021 το όνειρο και η επιδίωξη είναι η κατάκτηση του ορίου που θα με φέρει στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Οφείλω πολλά στους γονείς μου που αποτελούν το καλύτερο πρότυπο για μένα. Μεγάλο ρόλο έχει παίξει και ο προπονητής μου, ο Νίκος Γέμελος.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιστρέψουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Πολύ σωστή η απόφαση να γίνουν τα πρωταθλήματα τον μήνα Αύγουστο. Ξέρουμε καλά ότι δεν επιδιώκουμε εντυπωσιακές επιδόσεις. Στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα».