Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Η Μαρία Θηβαίου για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Μαρία Θηβαίου, υπεύθυνη του αθλήματος της καλλιτεχνικής κολύμβησης στη χώρα μας, εκφράζεται για την Εθνική ομάδα και τον στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Η Μαρία Θηβαίου για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Εθνική ομάδα έχει ως προτεραιότητα την συμμετοχή της, για πρώτη φορά, στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα θα πρέπει να ανταποκριθεί στην πρόκληση του προολυμπιακού τουρνουά που μετατέθηκε για τον Μάρτιο του 2021.

Στις δηλώσεις της η Μαρία Θηβαίου εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στα κορίτσια που απαρτίζουν σήμερα την Εθνική ομάδα, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος.

«Έχω εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα. Είναι ένα νέο συγκρότημα, αφού αρκετά από τα μέλη του, βρίσκονται τα δύο τελευταία χρόνια μαζί. Έχουν όμως αποδείξει ότι μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις καλύτερες δυνάμεις του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πέρσι, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας, καταλάβαμε την όγδοη θέση στην κατάταξη.

Ο ρόλος μας είναι δύσκολος αλλά είμαι αισιόδοξη. Εάν διατηρήσουμε την θέση που καταλάβαμε πέρσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα προκριθούμε στην Ολυμπιάδα.

Η καλλιτεχνική κολύμβηση απαιτεί κολυμβητική, χορευτική και ακροβατική ικανότητα. Τα κορίτσια καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες και έχουν την στήριξη ενός επιστημονικού δυναμικού που βρίσκεται κοντά τους. Εμείς είμαστε πιο πολλές ώρες μαζί απ’ ότι η μητέρα και ο πατέρας τους. Έχουμε την ηθική υποχρέωση να τα στηρίξουμε και να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα τους.

Κάναμε δύο προπονήσεις την ημέρα διαδικτυακά. Είχαμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα και να μπούμε σε λεπτομέρειες αναφορικά με την ατομική προπόνηση των αθλητριών. Επίσης κάναμε τηλεδιασκέψεις με άλλες εθνικές ομάδες και ωφεληθήκαμε αρκετά. Η σκληρή δουλειά είναι το κύριο χαρακτηριστικό της επιτυχίας ενός πρωταθλητή. Κατά την προσωπική μου άποψη το ταλέντο παίζει κατά 30% ρόλο στην επιτυχημένη καριέρα του και το 70% οφείλεται στη δουλειά».

Η Μαρία Θηβαίου αναφέρθηκε επίσης και στον μοναδικό διεθνή αγώνα που πραγματοποιείται στην χώρα μας και όποιος, μετά από μεγάλες προσπάθειες, είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί το 2021, μέσα στον Ιανουάριο, προκειμένου να αποτελέσει ένα δυνατό τεστ ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής στο προολυμπιακό τουρνουά. Αναφέρεται στο Hellas Beetles που ματαιώθηκε τον Απρίλιο λόγω της πανδημίας.

«Θα είναι μεγάλο το όφελος για την Εθνική μας, αλλά και για άλλα συγκροτήματα που θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση, προκειμένου να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει των μεγάλων υποχρεώσεων του 2021».